Skuffet over at LoVeSe fredes

Norsk olje og gass er skuffet over at regjeringen ikke åpner for konsekvensutredning av områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Fredet Det blir ingen konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja denne regjeringsperioden.   Foto: Statoil

Skuffet Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass, er skuffet over regjeringens "dom" for LoVeSe.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

nyheter

– Vi skal ikke åpne for petroleumsvirksomhet, eller konsekvensutrede i henhold til petroleumsloven, i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2017-2021, og ikke iverksette petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerrak eller på Mørefeltene, heter det i erklæringen, som ble lagt fram av den nye regjeringen på Jeløya i Østfold søndag.

Mens det skaper jbelstemning hos Natur og Ungdom, er det skuffelsen som råder hos Norsk Olje og gass.

– Vi vet at disse områdene kunne gitt avgjørende bidrag for å motvirke produksjonsfallet som kommer om få år, og som ville gitt mer verdiskaping for Nord-Norge og mer velferd for Norge, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til NTB.

Fredninga av LoVeSe gjør det ifølge Schjøtt-Pedersen desto viktigere å få tilgang til andre arealer.