Det betyr at Stokkland avslutter i jobben som forretningsutvikler i Senja Næringshage.

Prosjektstilling for tre år

Han starter i den nye stillingen senest 1. april 2018.

– Styret i omstillingsprogrammet i Dyrøy er veldig fornøyd med å ha fått en slik ressurs med oss på laget, skriver styreleder Marit Alvig Espenes i en pressemelding mandag.

Stillingen er definert som en prosjektstilling for tre år, med mulighet for ytterligere tre år. Omstillingslederen vil ha ansvar for å lede og koordinere omstillingsarbeidet i samsvar med omstillingsplanen, og rapportere til omstillingsstyret. Han skal sette i gang og følge opp prioriterte prosjekt- og satsingsområder, og være et bindeledd mellom ulike offentlige og private aktører i utviklingsarbeidet.

Skal skape flere arbeidsplasser

Målet med omstillingsprogrammet er å skape flere arbeidsplasser.

– Jeg ser fram til å starte i omstillingsprogrammet og bruke krefter på å skape arbeidsplasser i Dyrøy, i samarbeid med næringslivet i kommunen, sier Stokkland som tar med seg lang erfaring med bedriftsutvikling og et stort nettverk inn i den nye jobben.

– Prosjektplanen gir klare rammer og peker på spennende muligheter for næringsutvikling, og det blir vårt utgangspunkt for å gå i gang.

Viktig rolle for Dyrøy

Styret har i arbeidet med ansettelsen sett etter en som har relevant erfaring fra næringslivet, og kunnskap om samfunns- og utviklingsarbeid.

– Omstillingslederen har en viktig rolle i utviklingen av Dyrøys fremtid. Et samfunn i stadig raskere endring krever nye måter å tenke og handle på. Gjennom programperioden skal Dyrøysamfunnet vise evne til dette og møte utfordringene med offensive tiltak og handlekraft, sier Alvig Espenes.