Nyhetsdøgnet 5. januar 2018

Her får du en kort oppsummering av nyhetsdøgnet nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix 

nyheter

17.27

Finnsnes: Det varsles om stor snøskredfare i hele landet inn mot helga. Særlig utsatt er Nord-Norge og Troms. Les mer her

17.05

Tromsø: En mann fra Troms ble torsdag varetektsfengslet, siktet for misbruk av en sårbar situasjon til seksuelle formål eller prostitusjon. Les mer her

14.27

Tromsdalen: Trafikkontroll ved vekta. 74 bilførere kontrollert, men ingen skriftlige reaksjoner fra politiets side.

14.00

Tromsø: I løpet av 2018 blir det trolig helt slutt på at meteorologene snakker om fase A, B, C og D når de melder ekstremvær. Nå innføres fargekoder for at det skal bli enklere for publikum å forstå. Det melder NRK.

12.49

E6 Bjerkviklia: Trailer med problemer i bakke. Manuell dirigering forbi stedet. Noe kø må påregnes. Bilberging er på vei. Oppdatert klokken 13.48: Bilberging er på stedet og begynner å jobbe for å få vekk bilen. Manglende kjetting er årsak til at bilen ikke kom seg opp. Politiet har gitt kjøreforbud inntil alle kjettinger er anskaffet. Kl. 15.49 melder politiet at kjettinger er på bilen og at veien er åpen for trafikk.

12.48:

Kvæfjordeidet: Kvæfjordeidet, trafikkulykke, front mot front kollisjon, nødetater under utrykning. 13.09 melder politiet at det var to personbiler med to personer involvert, og at det ikke oppsto alvorlig personskade.

11.28

Tana: Politiet melder at de har funnet en død person i branntomta etter en boligbrann i Tana torsdag.

02.30:

Harstad: Politiet melder om at de har pågrepet en sint mann inne på en bensinstasjon i Harstad. Politiet opplyser at det var uklart hva problemet hans var, men han lot sin vrede gå ut over inventar og betjening. Mannen måtte legges i bakken og påsettes håndjern av politiet.

02.15:

Alapmoen, Målselv: En elg ble påkjørt og så hardt skadet at den måtte avlives. Det var ingen personskade som følge av ulykka. Bilen var ikke kjørbar og måtte hentes av bergingsbil.

02.00:

Storslett: En mann i 30-årene ble pågrepet av politiet på Storslett da han var mistenkt for promillekjøring. Det ble så tatt blodprøve av mannen, og førerkortet ble beslaglagt. Det opplyser Troms politidistrikt.

01.00:

Kvaløysletta: Det ble avholdt promillekontroll på Kvaløysletta. 21 førere ble kontrollerte og ingen overtredelser ble oppdaget.

Norge

04.19: Politiet etterforsker dødsbrann på Bestum i Oslo. Les mer.

Verden

05.45: Rekordstore tap på grunn av ekstremvær i fjor. Les mer.

03.29: Nord-Korea har takket ja til samtaler. Les mer.

00.19: Sikkerhetsrådet holder hastemøte om Iran. Les mer.