Kavalkade 2017

Dette var mest lest på Folkebladet i november

I jula og frem til nyttårsaften skal vi presentere de mest leste sakene i 2017. Disse var mest lest på Folkebladet i november.

ESSO-BRANN Nødetatene rykket ut til brann på Esso-stasjonen i Finnsnes sentrum på kvelden 17. november.  Foto: Stian Blindheim

nyheter

Dramatisk drapssak i Lenvik, dødsulykke og brann på bensinstasjon var mest lest november 2017.

Se samleside for 2017-kavalkader

1. Kvinne funnet drept i Lenvik

På kvelden 20. november gikk denne meldingen ut fra politiet på Finnsnes: Én person er pågrepet etter at en kvinne i 80-årene ble funnet drept i Finnfjord-området i Lenvik.

Det var Gudrun Thomassen som hadde blitt drept, og saka er fortsatt under etterforskning når dette skrives. Det var en kvinne i 20-årene som ble på grepet. Over 20.000 klikket seg inn på den første artikkelen om drapet.

Klikk her for å lese hele artikkelen

Se samleside om Øyjord-drapet her

2. Frityrkoker tok fyr på bensinstasjon

Dramatisk var det også en fredagskveld i november på Esso-stasjonen på Finnsnes: Brannvesenet rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper etter melding om brann på bensinstasjonen. Deler av Finnsnes sentrum ble sperret av.

Brannen oppsto i en frityrkoker, og til alt hell klarte man å begrense flammene. Bensinstasjonen kunne åpne igjen etter et par ukers reparasjonsarbeid. 11.600 klikket seg inn på den første artikkelen.

Klikk her for å lese hele artikkelen og se video

3. Politiet har frigitt navnet på drapsoffer

Det var Gudrun Myrvang Thomassen (84) som ble drept i sin bolig på Øyjord i Lenvik mandag ettermiddag, kunne politiet melde tre dager etter drapet.

Klikk her for å lese hele artikkelen

4. Finnsnesmann omkom i utforkjøring

Torstein Torkildsen (22) fra Finnsnes som omkom i ei utforkjøring i Finnmark helt på tampen av november.

– På et tidspunkt på natta kjørte han mot Honningsvåg, og i nedkjøringen fra fjellet ned mot Skipsfjorden har han kjørt utfor en bratt skrent, fortalte lensmann Magnus Nilsen til Folkebladet.

Klikk her for å lese hele artikkelen

5. Vi må protestere!

Den femte mest leste artikkelen var en kronikk skrevet av Olav Flaate fra Sørreisa: «Protestèr mot regjeringa sine planar om å overføre kontrollen med norsk vasskraft frå NVE (Noregs Vassdrags- og Elektrisitetsdirektorat) til EU!», var hans budskap.

Innlegget fikk 4.400 delinger på Facebook og over 7.700 som klikket seg inn på den i november.

Klikk her for å lese hele innlegget