Ber folk vise hensyn nyttårsaften

Nyttrårsaften, fyrverkeri og husdyr er som oftest en dårlig kombinasjon. Daglig leder i Dyrebeskyttelsen Midt-Troms ber folk vise hensyn og følge råd og regler.
nyheter

Det nærmer seg nyttårsaften og for de aller fleste forbindes dette med oppskytning av fyrverkeri.

– Nå er det nok både firbente og deres eiere som gruer seg litt. Det er nok hunder og andre gårdsdyr som det er verst med. Det er kjempeviktig at reglene for når man kan skyte opp fyrverkeri blir holdt, og dyreeiere kan ta noen forhåndsregler, forklarer Gry Iren Elvelund Nyheim, leder i Dyrebeskyttelsen Midt-Troms.

Inne

Hun sier verken katter eller hunder bør være ute i tidsrommet det skal sendes opp fyrverkeri.

– Det er fordi både katter som hunder skvetter når det smeller. Dyreeiere bør endten være sammen med dyrene når det smeller, eller plassere de i rom som er skjermet for de verste lydene. Vi har selv flere gårdsdyr som ikke bryr seg så mye om smell, men vi tar våre forhåndsregler. Dyr bør ikke være alene hjemme når det smeller. Hunder kan bli skikkelig skadet i redselen, sier Elvelund Nyheim

Tid

Det er tillatt i tidsrommet mellom klokken 18.00-02.00 på nyttårsaften. Alle andre klokkeslett og dager må en ha en spesiell tillatelse. Lederen i Midt-Troms Dyrebeskyttelse ber folk respektere tidene.

– Det er så utrolig viktig. Å sende opp fyrverkeri utenom denne tiden kan være mer skadelig enn man tror og dette burde folk vite for det skrives om hvert år og folk deler denne informasjonen på Facebook. Likevel er det ikke alltid det følges. Jeg skjønner at folk blir fristet jeg er gla i fyrverkeri selv, men man må respektere reglene. Min oppfordring blir derfor å ta hensyn, til både store og små, firbente og tobente, sier Elvelund Nyheim