Rundt minus 25 skremte ikke et femtitalls oppmøtte fra å få med seg en aldri så liten prøveoppskyting av nyttårsfyrverkeriet i Heggelia. Familien Elverum hadde tatt turen ut fra det varme julehuset og kjørte fra Setermoen for å få med seg fyrverkeriet.

Ikke skremt

– Temperaturen skremmer oss ikke. Da vi dro fra Setermoen var det minus 26 og på turen ned var temperaturen nede i 27 minus. Jeg kommer fra Nedre Bardu og der er vi vant med kaldvær, kunne familiefar Lasse Elverum fortelle.

Han hadde med seg kona Mona og de to barna Emil (10) og Markus (7).

– Det var mamma og pappa som ville at vi skulle dra, men dette var gøy, sier de to brødrene.

– Det var verdt turen, legger mamma Mona til.

Sikkerhetskurs

Det var Lundberg Bilservice som sto for fyrverkeriet. Et salgsframstøt av den kreative sorten, men samtidig var det også et lite lynkurs og en demonstrasjon av i sikkerhet forbundet med å skyte opp fyrverkeri.

– Vi fokuserer litt på sikkerhet, viktigheten av vernebriller og sikkerhetsavstand. Folk slurver gjerne med det, sier innehaver av Lundberg Bilservice, Elnar Lundberg.

Det var i allefall overraskende mange som møtte opp tross den strenge kulden. Barnefamilier dominerte, men det var også flere uten barn. Dette var første gangen at det har vært et slikt arrangement i Heggelia.

Greit: Kulda stoppet ikke familien Elverum fra og ta turen fra Setermoen. Mamma Mona, pappa Lasse og de to barna Emil (10) og Markus (7). Foto: Jan-Erik Bergstad
Mange: Et femtitalls mennesker møtte opp i kulda i Heggelia for å få med seg fyrverkeriet. Foto: Jan-Erik Bergstad