Uværet stoppet legebesøk på Finnsnes — for andre gang på to uker

For to uker siden var det "Ylva" som stakk kjepper i hjulet for legebesøket, og nå er det "Aina".

Kansellert Hudlegen skulle reist til Finnsnes med hurtigbåt, men båten ble kansellert på grunn av uvær.   Foto: Trond Sandnes

For andre gang Hudlegebesøket ved Distriktsmedisinsk senter på Finnsnes måtte avlyses for andre gang på to uker.   Foto: Trond Sandnes

Sjelden DMS-leder Hanne Ness understreker at det heldigvis er sjelden at legetimer må avlyses på grunn av uvær.   Foto: Maria Holm Simonsen

Tok søppelskuret For to uker siden opplevde Harald Jakobsen i Trollvik at uværet "Ylva" hadde røsket opp ei stor granbuske utfor huset hans. Nå har "Aina" tatt søppelskuret hans.   Foto: Maria Holm Simonsen

Utfor veien Det meldes om vanskelige kjøreforhold i fylket. Fredag formiddag endte denne bilen halvveis utfor veien ved Senjastua på Silsand.  

nyheter

Omtrent én gang i måneden besøker en hudlege Distriktsmedisinsk senter (DMS) på Finnsnes for å ta seg av pasienter der. De to siste ukene har imidlertid hudlegen ved to anledninger vært forhindret fra å komme til Finnsnes på grunn av uvær, første gang for to uker siden da ekstremværet "Ylva" braket løs. Tilfeldighetene ville også det slik at uværet braket løs også på den nye besøksdagen som ble satt opp nå fredag.

Tema: Se samleside om uværet her

Dermed måtte det for andre gang på to uker sendes ut melding til pasientene om at hudlegetimen var avlyst.

– Han er grov der ute

Virksomhetsleder for DMS, Hanne Ness Eidsvik, opplyser til Folkebladet at det heldigvis ikke er så ofte at slike situasjoner oppstår.

– Vanligvis går det greit, og det er ikke så ofte at vi har avlysninger, men i år har det vært mye vind. Egentlig er det litt ekstremt, sier Eidsvik.

Virksomhetslederen forteller at hun selv er værfast fredag formiddag på grunn av uværet.

– Jeg tror det er første gang på 20 år at jeg ikke har sett det likt å kjøre fra Tårnelva til Finnsnes — så han er grov der ute.

Som regel kommer tilreisende leger, som skal til DMS, inn via hurtigbåt. Hurtigbåten mellom Harstad, Finnsnes og Tromsø var imidlertid kansellert fredag. I den anledning har Eidsvik et inntrykk av at de nye hurtigbåtene er litt mer uberegnelige med tanke på kanselleringer sammenlignet med «gammelbåtene».

– Men i dag hadde nok også gammelbåtene blitt kansellert, humrer Eidsvik.

Tok søppelskuret

Og at det er uvær fredag er sikkert. I Trollvik var vinden så sterk fredag morgen at den tok ei buske og la den over veien. Det forteller Harald Jakobsen. Noen hardhauser sørget imidlertid for å få fjernet buska slik at trafikken slapp forbi.


– I tillegg tok "han" et søppelskur her i Trollvika, et skur som har stått her i en del år. Søppelskuret ligger nå i veigrøfta, forteller Jakobsen.

Han og flere andre er brukere av skuret.

– Hva gjør dere med det?

– Nei, vi må nok vente med å gjøre noe til vinden går over. Jeg håper bare det blir liggende der i grøfta, sier han.