Har sendt ut nytt obs-varsel om uvær

Skalk lukene, nå kommer det en ny storm som vil skake opp Midt-Troms.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

MER UVÆR Det er mer uvær i vente. Før helga blir det mye vind og snøfokk. Den gode nyheten er at det blir bedre når helga kommer.  Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

Det tyder i alle fall obs-varselet fra meteorologene onsdag — det fjerde de har sendt ut på to uker.

«Ylva» gjorde stor skade da hun raste over midtfylket og store deler av Nord-Norge torsdag for snart to uker siden. Nå er det klart for «lillesøstra».

Sjekk alltid oppdatert lokalvarsel her

- Det ligger enda noen byger ute i havet. Akkurat hvor de vil treffe er ikke så lett å si, men det er nok litt tidlig å pakke vekk spaden enda, sier Magnus Haukeland, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, til avisen Nordlys.

Obs-varsel

Onsdag ettermiddag ble det sendt ut to obs-varsler fra Vervarslinga for Nord-Norge. Det er varsel om kraftig vind fra torsdag kveld. Det kan komme vindkast på 30-40 sekundmeter, noe som tilsvarer vind på 125-160 kilometer i timen.

– Det er indre strøk som vil merke dette mest, opplyser meteorologen.

Tema: Les alt om, og se video fra, «Ylvas» herjinger

– Varselet gjelder både vind og vanskelige kjøreforhold, som følge av alt snøværet de siste dagene, forklarer han.

Uværet når Nordland tidlig torsdag morgen, og når Troms i løpet av ettermiddagen og kvelden. Vinden vil vedvare ut fredag kveld, som er så langt prognosene foreløpig strekker seg.

Lokale forskjeller

– Det blir samme situasjon som under Ylva, med vind fra sørøst.

Meteorologen understreker at det er store lokale forskjeller, og det er vanskelig å spå hvor mye vind det vil bli rundt omkring i Tromsø kommune. Det er mulighet for nedbør i form av snø enkelte steder i kommunen under uværet.

På grunn av stort snøfall de siste dagene, vil det komme til å bli stedvis svært vanskelige kjøreforhold med vind og snøfokk.

Men så til den gode nyheten: Etter en ruskete og nedbørsrik uke, kan meteorologen imidlertid fortelle om litt bedre vær til helga.

- På lørdag og søndag ser det ut til at det vil bli tørrere og roligere vindforhold.

Skredfare

Men pass på om du skal ut i terrenget: I store deler av Nordland og Troms har det vært tett mellom snøbygene de siste dagene, så mange steder ligger det nå mye løs snø i fjellet.

– Dette gir fine skiforhold, men også betydelig snøskredfare. Faregraden ble onsdag satt til tre av fem, sier vaktleder Håvard Thorset  i snøskredvarslingen til NVE.

– Og vinden som er varslet fra sørøst vil kunne gi andre skredutsatte områder enn man er vant med, sier Thorset.

Her er varselet for de neste dagene:

  • Torsdag: Skiftende bris, torsdag formiddag aust og søraust bris. Etter hvert oppholdsvær. Om kvelden økning til søraustlig liten storm utsatte steder med lokale vindkast på 30-40 m/s. Litt snø i innlandet, ellers oppholdsvær.
  • Fredag: Sørøstlig frisk bris til stiv kuling, liten storm på utsatte steder. For det meste skyet. I perioder litt snø, vesentlig i grensetraktene.
  • Lørdag: Sørøst sterk kuling utsatte steder. Litt snø i grensetraktene og på Vidda, ellers stort sett oppholdsvær.