– Vi har det så fantastisk flott i Botnhamn, så vi vil at flere skal komme hit og være sammen med oss og se hvor artig det er å skape verdier her, sier Egil Johansen.

Han er daglig leder i Nord-Senja Fisk, og driver i tillegg sitt eget autolinerederi; Stufunes AS, sammen med Willy-Morten Johansen.

Det er Stufunes AS som nå gir bort èn av sine tre sjarker til en fisker som vil flytte til bygda. Egil Johansen la onsdag kveld ut et bilde på Snapchat til sine venner, med et bilde av sjarken og teksten: «Gratis sjark til fisker som flytter til Botnhamn!!»

– Det er en liten garnsjark som er egnet til å gå på fjorden med garn, forteller Johansen.

Vil hjelpe

Båten kjøpte de for en ukes tid siden. Johansen har dette å si om prislappen på sjarken:

– Den koster like mye som det koster for en ny, liten bil, sier han.

Johansen sier det er ønsket om å hjelpe noen i gang i næringa som gjør at de gir bort sjarken gratis.

– Vi ser hvor forferdelig dyrt det er å etablere og utvikle sitt eget i næringa, så vi ønsker å hjelpe en fisker litt med å komme i gang. Det var en gang noen som hjalp meg i gang som næringsaktør, så dette er på en måte en honnør til dem, sier Johansen.

Må være fisker

– Kriteriet for å få sjarken er at han eller hun allerede er fisker, legger han til.

Johansen sier at selv om fiskeren får hjelp i form av gratis sjark så blir det nok ingen «walk in the park» likevel.

– Han eller hun må jo selv etablere seg, kjøpe seg redskap og alt annet det medfører å være fisker. Men vi ønsker altså å hjelpe dem i gang litt, sier han.

Johansen sier de ønsker å gjøre noe positivt for bygda.

– Botnhamn er jo kjent som bygda med det store hjertet, visste du det? Ja, så vi prøver bare å leve opp til det, smiler han.

Leder i Fiskarlaget Nord, Jon-Erik Henriksen, sier det er et prisverdig tiltak av Johansen.

– Han gir åpenbart en kjempemulighet til den som får den og får hjelp til å komme i gang som fisker. Det er en fin måte å bidra til å få flere fiskere til stedet og anlegget, sier Henriksen.

VIL HJELPE: Egil Johansen ble selv hjulpet i gang inn i fiskerinæringa. Nå vi han hjelpe andre. Foto: Carina Hansen Foto: Carina Hansen