Dermed tok 60-åringen flyttelasset med seg og begynte i januar hos bedriften Finnsnes Rør og elektro, der han i nesten ett år har hatt som jobb å skifte ut gamle strømmålere til de nye som er kommet. Dette er et prosjekt som skal være ferdig i desember 2019, og hva som da venter vet han ikke.

Mistet jobben i 2016

– Jeg har jobbet i oljebransjen som elektriker og vedlikeholdsleder siden 1979, så denne jobben jeg har fått er jo noe helt annet.

Som ansatt i oljebransjen var Jan Erik verden rundt på jobb, i Korea, Tanzania, i Sør-Afrika, Luanda i Angola — for å nevne noen av de mange stedene han har utført oppdrag i.

– Til slutt ble også selskapet jeg var ansatt i, fanget av oljekrakket, og det endte med at jeg i februar 2016 var uten jobb.

– Da bar det hjem til Haugesund og gamlelandet. Der fulgte en periode på ti måneder der jeg gikk og hevet dagpenger, en svært frustrerende del av mitt liv.

Ville ut i arbeid

– Jeg er en kar som alltid har vært i arbeide, så dette var noe jeg ikke ville ha lenge.

Jan Erik forteller at han da startet opp med å søke på stillinger over hele landet. Og det endte med at jeg en dag fikk en oppringing fra Nav Lenvik. De fortalte at FREAS (Finnses Rør og elektro) søkte folk til jobben med å skifte ut strømmålere.

– De var faktisk forbauset over at jeg med en gang sa ja til å flytte på meg. Faktisk var det slik at jeg godtok det meste i stedet for å ha ei framtid basert på sosialhjelp til livets opphold. Så nå er jeg kommet hit til Silsand, og har nå jobbet nesten ett år med strømmålere. Ikke akkurat det jeg gjorde før, men det dreier seg jo om å ha en jobb, og det har jeg akkurat nå.

– Men hva blir det til når denne jobben du har fått etter hvert er slutt?

– Det får vi se på når den tid kommer, det er jo enda et par år fram i tid. Kanskje kan detdukke opp muligheter for forlenget engasjement av noe slag i samme bedriften, vi får se. Nå er jeg glad for å være kommet ut av arbeidsledighet, og kan igjen gjøre nytte for meg.