Nå ber Kay Erling Ludviksen (Ap) barnehagene være forberedt på ny kamp.

– Innen 2030 peker statistikk og forskning på at vi vil ha en økning på mer enn 120 barn mellom null til fem år i Lenvik. For meg er det meningsløst at man nå vurderer nedleggelse på ny. Jeg frykter at på leting etter penger, er barnehagesektoren mer utsatt til å få enda større kutt, sier Ludviksen til Folkebladet.

Se innslag på Folkebladet-TV: Frykter nok en runde med nedleggelser

Utreder

Da utvalget for kultur og oppvekst møttes torsdag, ble det bestemt å sette i gang en prosess som utreder barnehagekapasiteten i Lenvik. Det synes Ludviksen gir er varsku på tiden som kommer.

– Det ble sendt en slik bestilling fra posisjonspartiene om å utrede ledig kapasitet i barnehagene. Det er den samme bestillingen som ble sendt før nedleggelsesprosessen i fjor, som de tapte. Det er snodig for vi vet nøyaktig hvilke tall vi har å forholde oss til, sier Ludviksen.

Varsku

Han håper de utsatte tjenestene kan få et varsku før et konkret forslag ligger på bordet og skal stemmes over.

– Posisjonsgruppa, ordfører og flertallskonstellasjonen bør kunne gi dette. Hvis det bare kommer som et forslag på siste formannskapsmøte, eller siste kommunestyremøte, så har ingen mulighet til å mobilisere for å verne om det man er mest glad i, i denne kommunen. Det er synd og det kan svekke prosessen om dette skjer, påpeker Ludviksen.

Håpløst

Lenvik-ordfører og Høyremann Geir Inge Sivertsen sier det er en håpløs sak å kommentere.

– Partiene er jo helt i starten av budsjettprosessen og hva leder i Lenvik Ap måtte spekulere i og være bekymret for har jeg ikke mulighet til å kommentere, skriver Sivertsen i en tekstmelding.

Utsatt

Etter fjorårets runde i formannskapet, i kommunestyremøtet og med alle engasjerte foreldre og barnehageansatte, trodde ikke Ludviksen at barnehagesektoren ville være utsatt for mulig nedleggelse i år.

– Jeg trodde faktisk ikke det kunne bli omkamp i år. Men jeg vet mange i kommunestyret ønsker å gjøre endringer i barnehagesektoren, før en gjør dette i skole eller helse, noe jeg synes er merkelig, avslutter Ludviksen.

Berglia barnehage (bildet) var sammen med Øvre Hamna foreslått nedlagt under budsjettkuttene i fjor. Det ble det imidlertid ikke noe av. Foto: Carina Hansen
Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen (H) ønsker ikke å kommentere Ludviksens utspill. Foto: Morten Dokka