I 20 år har Richardsen hatt eget firma bestående av lastebiler for transport og brøyting. For tre år siden stoppet det mer eller mindre opp.

– Da mistet jeg brøytinga og fikk ikke lengre grunnlag til å drive på helårsbasis. Jeg måtte si opp sjåfører og selge unna biler, så i dag har jeg bare en lastebil igjen. I et år har jeg vært på utkikk etter en ny jobb. Så dukket denne muligheten opp, første november tar jeg over som daglig leder i Botnhamn Sveis, noe jeg gleder meg veldig til, sier Richardsen til Folkebladet.

Utvikle videre

– Det er klart det blir nok litt å sette seg inn i, men jeg ser store muligheter for bedriften. Jeg ser frem til å være med å skape og utvikle bedriften videre. Tanken er å få mer arbeid inn i bedriften og skape flere arbeidsplasser, sier Richardsen.

Han forteller at det flere ting som skal skje på bedrifta i nær fremtid.

– Det som skjer det nå er at det monteres en ny lift som skal kunne ta bra store båter på land. Dette vil skape mer arbeid, så det er ikke annet å si enn at dette blir spennende, sier Richardsen.

Ny jobb

Marius Berntsen går dermed av som daglig leder i november, men kommer til å være på plass frem til i midten av november. Da skal han inn i ny jobb.

– Jeg har takket ja til å være bedriftsrådgiver for Sparebank1 Nord-Norge på Finnsnes. Jeg slutter i Botnhamn sveis 14. november, og starter i ny jobb allerede dagen etter, så det går fort i svingene, sier Berntsen til Folkebladet.

Muligheter

Han gleder seg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.

– Dette er en god mulighet for meg og jeg er glad jeg fikk tilbudet om jobben. Det er jo klart det er litt vemodig å forlate de gode kollegaene og kommer selvfølgelig til å savne de. På Botnhamn sveis er vi i dag godt i gang med utbyggingen som skal være klar til våren, så nå har jeg tatt et steg videre for framtiden føler jeg. Da er det naturlig at noen andre tar fatt på neste etappe, avslutter Berntsen.

Marius Berntsen går i november over i ny jobb på Finnsnes. Foto: Carina Hansen