– Er ikke du gått ut på dato som lærer?

79 år gamle Håkon Hellandsjø er i full jobb som lærer ved Nedre Bardu skole.

LÆRER 79 år gamle Håkon Hellandsjø jobber full dag som lærer på Nedre Bardu skole.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

[Rett på sak]

– Er ikke du gått ut på dato som lærer, Håkon Hellandsjø?


– Ja, hva skal jeg svare da. For et første så har jeg jobba i 100 prosent stilling i alle år, ingen reduksjon. Og poenget er at når man først er i farta, så tar man full dag i stedet for en time eller to. Ellers er det misbruk av tid. Dessuten er jeg skapt slik at jeg blir ikke sliten av å undervise, jeg synes det er morro. Jeg har undervist i alle år siden jeg gikk ut av lærerskolen og er blitt kåra til skolens beste lærer to ganger. Når jeg trives, vil det også smitte på elevene. Nei, det underliggende er den fysiske alderen og der er jeg vel på 50-års nivå. Jeg har tatt vare på kroppen i alle år, jeg har hovedfag i det og kroppen er skapt for å brukes. Og så lenge du bruker den riktig, fungerer den.

– Når blir en pensjonist når en er lærer?