Vant med genial fiskekasse

Med en genial løsning på en ny fiskekasse vant denne gruppa Innovasjonscampen på Gibostad.

Vinnergruppa Her er vinnergruppa foarn Senja videregående skole. Fra venstre Joakim Seljenes, Christian Alseen, Sigurd Helgesen Arvesen. Bak fra venstre: Helene Drøge Jacobsen, Hedda Josefsen.   Foto: Ungt Entreprenørskap Troms

nyheter

Oppgaven elevene fikk var å ta utgangspunkt i ressurser fra havet eller innsjøer og utvikle en tjeneste eller en vare som vil bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i tilknytning til sjømatnæringen.

Genial løsning

Gruppa konstruerte en idé om en fiskekasse hvor man kombinerer transport av fersk fisk og tang og tare. Gevinstene ved denne løsningen var blant annet at den var miljøvennlig, kostnadsbesparende og hygienisk. Det geniale ved denne løsningen var at gruppa utnyttet tangens antibakterielle egenskaper.

Gruppa vant foran en enstemmig jury.

Til Stavanger

– Vi er veldig fornøyd med løsninga, og jeg gleder meg til nye utfordringer i Stavanger. Underveis i planlegginga ringte vi Nofima og fikk bruke av deres kompetanse, de likte vår løsning, forteller en entusiastisk Sigurd Helgesen Arvesen.

Gruppa representerer Troms i nasjonal Sett Sjøbein-finale under Det norske måltid i Stavanger i januar 2018.