Den årlige høstmessen i og rundt bedriftens lokaler er blitt en formidabel salgssuksess. Over ti prosent av den årlige omsetningen hentes inn i løpet av tre hektiske dager og påfølgende uke.

Mål om 50 enheter

– Vi har et mål om å selge 50 enheter på messa og den påfølgende uka, sier sjefen for eventyrbedriften på Andslimoen, Hege Lian. Med enheter menes alt fra brukte vogner til nye bobiler.

For eventyrbedrift må den kalles. Omsetningstallene og årsresultatet har i en årrekke vært eventyrlige. I fjor endte resultatet helt oppe i rekordtaket med 228 millioner kroner i omsetning og et resultat før skatt på over 12 millioner kroner. Det er en omsetningsøkning på drøyt syv millioner kroner og en resultatforbedring på to millioner kroner.

– Vi hadde et svært bra resultat i fjor, smiler Lian fornøyd.

Tar i bruk ny tomt

Lian`s tar i bruk den nye tomta si til parkering under høstmessa. Tomta ligger rett på andre siden av E6 og er totalt på 50 mål. Går alt som Hege Lian vil, starter byggingen av det nye hovedkvarteret for Lian`s Caravan & Fritid på tomta til neste år.

– Vi gjør ingenting før vi har fått solgt eiendommen vi er på i dag. Jeg ønsker ikke å drive på begge sider av E6, sier Lian.

Det har allerede meldt seg interessenter til dagens eiendom, men så langt er ingenting avgjort.

350 bobiler

Men nå er det høstmessa for alle penga, bokstavelig talt. Messa har vokst seg større og større etter hvert som årene har gått.

– I fjor hadde vi 350 bobiler på besøk, og vi forventer ikke noe mindre i år, sier Lian.

Det betyr at rundt 1.000 personer vil være innom messa fram til søndag.

Derfor er nytomta kjærkommen som parkeringsplass. Tidligere har det vært sånn at medgjørlige naboer har lånt bort sine parkeringsplasser under messa.

– Det blir heftige dager, men vi begynner jo å få rutine. Det er den samme gjengen som holder på. Det baller jo på seg år for år, men vi prøver å ikke ta på oss for mye, sier Lian.

Selv om salget går unna på både bobiler og campingvogner, så er det bobiler som er mest i vinden blant gjestene.

Underholdning

Det er ikke bare nye campingvogner og bobiler som er underholdningen for gjestene. Lian`s har også fått med seg Ketil Stokkan som skal lede «Syng med oss», Mellembygd mannskor og Nerbygda revylag. Det meste foregår i det oppsatte festtelter som står midt inne i vrimmelen av bobiler og campingvogner.

Hege Lian har som mål å selge 50 enheter under messa. Det betyr en omsetning et sted mellom 35 ogh 45 millioner kroner. Foto: Jan-Erik Bergstad
Høstmessa er lagarbeid. Her er noen av de ansatte: Hege Lian (foran), Roger Risto, Mariann Brodahl, Andrè Stifjell, Thomas Rognli, Jørn Larsen og Janne Steien. Foto: Jan-Erik Bergstad