Botnhamnselskapet halverte driftsresultatet fra 2015 til 2016, til tross for at omsetninga økte med 10 millioner kroner.

– Vi er sånn noenlunde bra fornøyd med fjoråret. Det var høyere råstoffpriser, og større konkurranse i markedet. Det er forklaringa på at marginene våre ble lavere, sier daglig leder Egil Johansen.

– Tøffinger

– Det har vært en positiv utvikling på flåtesida i bygda. Her har noen kjøpt flere kvoter, ja, fiskerne her noen tøffinger. Dette igjen gjorde at vi økte produksjonsvolumet, sier Johansen

For å få mest igjen på markedene for fisken de får inn, har de lagt seg på en fleksibel linje.

– Vi produserte hovedsakelig salt- og fersk fisk. Hvilken del av disse to vi velger er tilfeldig fra uke til uke, der vi ser hvor vi får mer igjen for fisken.

Satser

For å bøte på ujevn råstofftilgang utenom i hovedsesongen, satser Nord-Senja Fisk nå på klippfisktørkeri.

– Ser man bort fra vinteren, er råstofftilgangen alt for dårlig. Dette tenker vi å gjøre noe med gjennom klippfisktørkeriet. Her har vi så vidt kommet i gang, men vi regner med å komme godt gang etter ferien. Klippfisktørkeriet gjør at vi regner med en bedre høst i år enn i fjor. Vi har gjort en hel masse på bruket for å få i stand klippfiskproduksjonen. Disse planene er vi godt i rute med, sier Johansen.

Hvordan 2017 ser ut, er en hemmelighetsfull rundt.

– Det får vi ta når den tid kommer.

Kjøper seg opp

Egil og broren, Moten Johansen, har nylig kjøpt opp de resterende 33 prosentene av selskapet fra Segla Fiskebåtrederi.

– De ville selge, hvorfor må du spørre dem om. Vi valgte å kjøpe opp aksjene. Hadde vi ikke hatt god tro på Botnhamn hadde vi jo ikke gjort dette, avslutter Johansen.

Nord Senja Fisk AS

Årsresultat (i kr. 1.000)

År20162015
Driftsinntekter65.43855.443
Driftsresultat2.0344.062
Res. før skatt2.0013.818
Egenkapital8.0586.513
Gjeld12.6359.101