Emil tok et blinkskudd på fisketuren

Under en fisketur til Åvatnet på Sør-Senja fikk Emil Eidissen (74) en naturopplevelse han seint vil glemme.

SJELDENT FINT MOTIV Emil Eidissen fikk tatt dette bildet da han var på en fisketur på Åvatnet. Elgkua er på svøm med sine to nyfødte kalver over vannet. Det tredje dyret tror Eidissen er fjorårskalven.  Foto: Emil Eidissen

IVRIG FISKER Emil Eidissen er glad i å fiske. På første fisketur i år fikk han også med seg en vakker naturopplevelse.  Foto: Privat/Facebook

nyheter

Emil Eidissen er en ivrig kar til å fiske i Åvatnet. Fiskelykke har han også. Rett som det er bærer han i fine sjøørreter.

Men 1. juli, samme dag som fisket åpnet, kunne også håve inn en annen «storfangst» — med fotoapparatet.

- Jeg satt og fisket på sørsia av vatnet da jeg så en flokk med elger legge ut på svøm på motsatt side. I flokken var det to helt nyfødte kalver. De var ennå lyserød på fargen. Flokken svømte først mot meg, men endret kurs da de ble oppmerksom på meg, sier Emil.

- Fantastisk syn

- De nyfødte kalvene var flink til å svømme. Det var et fantastisk fint syn. På vannet lå det også et svanepar med sine unger, så idyllen var komplett, sier han.

Emil skyndte seg å hente fram fotoapparatet og greide å fange det suverene motivet på minnebrikken. Bildet la han ut på sin Facebook-side.

- Jeg ble berømt for det bildet der. Fikk mange gode tilbakemeldinger, sier han.

Sjøørret-fangst

Det hører med til historien at Emil også fikk en sjøørret på ett kilo den samme dagen.

- Men jeg hadde for tynn nylon til å prøve meg på elgen, ler han.