Hus måtte evakueres under fjøsbrann

Hus i en radius på 300 meter ble evakuert og hovedveien stengt natt til søndag på grunn av eksplosjonsfare under fjøsbrann.

NEDBRENT Ved 21-tida lørdag kveld var det meste av fjøset brent helt ned. Det vil pågå etterslukking langt utover lørdagskvelden og -natta.  Foto: Vidar Bjørkli

INNSATSLEDER - Vi vet ikke årsaken til at det begynte å brenne, sier politibetjent Preben Buø.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

SØRREISA: Ved 20-tida lørdag kveld rykket brannvesenet i Sørreisa og Finnsnes ut til en brann i et fjøs på gården Steinhaug i Sørreisa.

Brannen utviklet seg med eksplosiv fart, og etter kort tid var hel bygninga overtent.

Det var ingen dyr i fjøset.

- Ingen er blitt skadet i brannen, opplyste innsatsleder, politbetjent Preben Buø, til folkebladet.no på brannstedet lørdag kveld.

Bonden som eier gården driver med poteter.

Preben Buø sier at politiet på dette tidspunkt ikke har noen formening om brannårsaken.

- Vi vil starte etterforskning av årsaken så snart det blir mulig å komme til i branntomta, sier Buø.

Fjøset var av eldre dato, og ganske stort.

Ved 21-tida var det meste av bygninga nedbrent, og brannvesenet hadde kontroll, men det sto fortsatt flammer opp i ruinene.

- Utover kvelden og natta vil det pågå etterslukking, opplyser Preben Buø.

Siste: Operasjonsleder Stine Svendsen ved Troms politidistrikt sier ved 0:30-tiden til Folkebladet at hus innenfor en radius av 300 meter fra brannstedet ble evakuert.

- Drt var tre gassflasker i fjøset. En som kunne eksplodere ble punktert. Tre hus er fortsatt evakuert, inntil videre, hovedveien er også stengt ved stedet, men åpnes trolig snart, opplyste hun klokka 0:35.