Krogh nok en gang klar for Finnsnes

Magnus Jackson Krogh er nok en gang klar for Finnsnes med showet «Samtalen».

KLAR Magnus Jackson Krogh er nok en gang klar for Finnsnes. Nå ønsker han også å gi skolene i Lenvik et gratis show.  

INSPIRASJON Magnus Jackson Kroghs show "Samtalen" handler blant annet om psykisk helse, ADHD og mobbing. - Jeg fikk et inntrykk om at janteloven står veldig sterkt på Finnsnes. Det var ungdommer som for første gang åpnet seg opp til meg og fortalte hvordan de egentlig hadde det, sier han. 

nyheter

FINNSNES: - Tilbakemeldingene etter forrige besøk var så jævlig bra. Derfor kommer jeg tilbake til Finnsnes med håp om å fylle to hus til, forteller han.

For i slutten av juni i år tok Krogh med seg showet sitt «Samtalen» til Finnsnes hvor mental og fysisk helse stod på plakaten.

- I starten var det litt halvlunken stemning og jeg så for meg at vi hadde kjørt 250 mil for ingenting. Plutselig eksploderte det og publikummet forstod humoren, budskapet og jeg fikk i tillegg stående applaus etterpå. Det har jeg aldri fått før, forteller han.

Foredraget til Krogh handler blant annet om psykisk helse, ADHD og mobbing.

Trenger hjelp for å få hit «Samtalen»

Det jobbes energisk med å få entertainer Magnus Jackson Krogh og showet hans til Finnsnes.

Barn og unge

Da Krogh, som tidligere er kjent både fra «Hotel Cæsar», «Dagens mann», ulike reklamefilmer og VGTVs «Oljebarna», begynte å kjøre sørover etter finnsnesbesøket, mottok han flere meldinger fra folk som ønsket han tilbake.

- Derfor kjører vi «straka vegen» tilbake til byen i Midt-Troms for å kjøre to nye forestillinger. Denne gangen er det Fagforbundet som står bak arrangementet, forteller han.

Ikke nok med at Krog ønsker å fylle to hus søndag 9. oktober. Dagen etter ønsker han å gi skolene i Lenvik kommune et gratis show.

- Jeg har vært i kontakt med ordføreren uten å ha avklart noe, men den mandagen ønsker jeg å vie til barn og unge i nærområdet, legger han til.

- Dette blir stort

Mental og fysisk helse står på plakaten når en hel temadag dedikert til mental og fysisk helse rulles ut i Kunnskapsparken på Finnsnes.

Lite kunnskap

- Hvorfor det?

- Fordi her er problemstilling verst. Det er lite informasjon om diagnoser, mobbing og fysisk helse og ADHD. Den kunnskapen eksisterer nærmest ikke rundt om i skolene i Norge, selv om det er rektorens og skolens ansvar å være opplyste, svarer han.

- Hva skal du prate om?

- Jeg snakker mest om de tre temaene, men showet er bygget opp med humor og dansing. Man skal huske på at folk må være seg selv. Det er en klisje, men det er da livet funker som best, svarer han.

Krogh var en gang i tiden, ifølge han selv, også kjent som en av verdens beste Michael Jackson-imitatorer.

Beskjed

Etter besøket sist gang har Krogh vært i kontakt med flere barn og unge fra Finnsnes-området.

- Jeg fikk et inntrykk om at janteloven står veldig sterkt der oppe. Det var ungdommer som for første gang åpnet seg opp til meg og fortalte hvordan de egentlig hadde det, sier han.

- Derfor trenger jeg en respons fra kommunen og skolene på om interessen for et gratisshow er tilstede. sier han.

- Helst skulle jeg fått beskjed i går, sier han og humrer.