Pakker med seg altfor mye bagasje

Tar du med deg mer bagasje enn du trenger når du skal reise bort? Da er du ikke alene.

FOR MYE Svært mange av oss drar rundt på mer feriebagasje enn vi får bruk for, ifølge en ny undersøkelse.   Foto: Trond Sandnes

PAKKER Særlig kvinner tar med seg for mye bagasje på ferieturen.  Foto: Colourbox

nyheter

FINNSNES: Vi pakker nemlig med oss mer bagasje på ferieturen enn det blir bruk for, viser ny undersøkelse.

Tenk praktisk og reis lettere, råder eksperter. Det melder hytte- og feriehusutleieren Novasol.

Tar med for mye

Når nordmenn drar på ferie pakker svært mange av oss for mye med i feriebagasjen, ifølge en undersøkelse utført av YouGov for Novasol.

Halve befolkningen oppgir at dette som regel er tilfelle. 35 prosent bekrefter at det skjer fra tid til annen. Bare 15 prosent svarer nei eller vet ikke.

Kvinner pakker mest

Målingen viser store kjønnsforskjeller. 61 prosent av kvinnene svarer at de som regel pakker med seg for mye, mens tilsvarende andel blant menn bare er 39 prosent.

– De fleste har nok opplevd at klær og andre ting har blitt liggende ubrukt i kofferten hele ferien. Svarene viser at dette er mer vanlig enn uvanlig, sier Pia Buen, Country Manager i Norge for Novasol, som er Europas største utleier av hytter og ferieboliger.

Hun mener en nøktern gjennomgang av hva vi kommer til å trenge ofte vil føre til at mer klær og utstyr blir liggende igjen hjemme.

Så lett som mulig

– Det kan fort bli et stressmoment å drasse rundt på mye bagasje, særlig i forbindelse med selve transporten. Reisen kan bli fysisk tyngre enn nødvendig, og mer upraktisk, sier Buen.

Hennes råd er å reise så lett som mulig, særlig ved bruk av fly og andre offentlige transportmidler.

– Men også når man bruker bil er det smart å begrense seg. Mange lesser nok på litt for mye, slik at det blir trangt for passasjerene og vrient å finne igjen ting i bagasjerommet.