ANDSELV: Oberst Ingrid Margrethe Gjerde ble fredag 22. april utnevnt til brigader i Hæren og overtar som stabssjef i Hærstaben fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer, skriver Forsvaret i en pressemelding.

Gjerde kommer fra jobben som sjef for Krigsskolen.

​I pressemeldingen påpekes det at oberst Gjerde har vært en pionér gjennom hele sin militære karriere.

– Hun har bred operativ erfaring fra både Hæren og internasjonale operasjoner. I tillegg har hun dyptgående kompetanse om Forsvaret og Forsvarets rolle i samfunnet. Dette har hun fått gjennom utdanning og tjeneste i Forsvarsdepartementet.

– Det er en av våre aller beste som nå skal ta fatt på den krevende jobben med å være stabssjef for Hærstaben, sier generalinspektøren for Hæren, generalmajor Odin Johannessen, i pressemeldingen.

Oberst Gjerde ble uteksaminert fra Krigsskolen i 1992, Forsvarets stabsskole i 2003, U.S. Army Command & General Staff College i 2006 og U.S. Army War College i 2013. I tillegg til militær utdanning har hun hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Gjerde har tjenestegjort som geværkompanisjef i Telemark bataljon, og hun var den første kvinnelige sjef for Hans Majestet Kongens Garde. Dessuten har hun utført tjeneste for Norge i Libanon, Bosnia-Hercegovina og Afghanistan, som blant annet kompanisjef og norsk kontingentsjef.

– Jeg er svært glad for at hun skal lede Hærstaben i den krevende tiden vi nå er inne i. I sin tid som sjef på Krigsskolen har oberst Gjerde videreutviklet skolen slik at den møter fremtidens krav. Det står det stor respekt av, presiserer generalmajor  Johannessen.

Oberst Ingrid M. Gjerde er født i Bærum i 1968. Hun er gift med Rune Jensen og de har to barn.​​