FINNSNES: Reiselivssjef i Destinasjon Senja Line Miriam Sandberg etterlyste forrige lørdag en egen minister med ansvar for reiseliv i det ganske land.

– Vi har en landbruksminister, en fiskeriminister og en olje- og energiminister, men vi har ikke en gang en egen statssekretær for reiselivet, sa Sandberg.

Det er ikke næringsminister Monica Mæland (H) helt enig i;

- Jeg kan berolige Sandberg med at vi har det, forteller Mæland (H) til Folkebladet og fortsetter:

- Jeg er reiselivsminister og min statssekretær Dilek Ayhan har hovedansvar for reiseliv.

Sandberg viste på sin side lørdag til at reiselivet er en tverrfaglig næring med behov for tilrettelegging i forhold til blant annet regelverk, infrastruktur og nasjonale satsinger.

– Vi burde hatt en reiselivsminister Reiselivssjef Line Miriam Sandberg synes ikke regjeringa har nok fokus på reiselivsnæringa. Stortingsmelding

Regjeringen har siden 2013 fulgt den norske reiselivsnæringen tett, ifølge Mæland. Nettopp for å kartlegge hva næringen har behov for og hva som skal til for at reiselivsnæringen skal ha gode rammevilkår i tiden som kommer.

- Regjeringen mener det er bra for reiselivsnæringen å ha en næringsminister som sikrer gode og forutsigbare rammevilkår for alt næringsliv - også reiselivsnæringen, påpeker Mæland.

Det jobbes nå med en egen stortingsmelding om reiseliv som skal legges fram i løpet av året.

- Dette er den første meldingen om reiseliv Stortinget har fått siden tusenårsskiftet. I meldingen vil vi særlig legge vekt på å få tydeliggjort hva som er det offentliges ansvar og hva reiselivsnæringen selv må ta ansvar for, påpeker Mæland.

Som en del av arbeidet med reiselivsmeldingen har hun holdt en rekke innspillsmøter rundt i landet.

- Ett av disse møtene ble holdt i Tromsø i november. Møtet ga gode innspill til det videre arbeidet med meldingen, sier hun videre.

140.000 ansatte

Reiseliv er en av verdens raskest voksende næringer og ifølge næringsministeren har norsk reiselivsnæring nesten 140.000 ansatte og en samlet årlig verdiskaping er på nesten 70 milliarder kroner.

- I fremtiden håper jeg norsk reiselivsnæring får ta enda større del av den internasjonale veksten. Jeg skal gjøre mitt for å sikre gode og forutsigbare rammevilkår, avslutter ministeren.

Forrige lørdag etterlyste Reiselivssjef i Destinasjon Senja Line Miriam Sandberg en egen minister for reiseliv i Norge. Nå svarer næringsminister Moniva Mæland Sandberg. Foto: Tom Benjaminsen