Dansk badmintonstjerne spilte ett poeng – unngikk bot

Viktor Axelsen, dansk OL-mester i badminton, trakk seg onsdag fra det åpne franske mesterskapet etter å ha spilt ett eneste poeng. Dermed unngikk han bot.

Viktor Axelsen jubler etter søndagens finaleseier i Denmark Open. Den danske OL-mesteren trakk seg onsdag fra det åpne franske mesterskapet etter å ha spilt ett poeng. Dermed unngikk han bot for ugyldig forfall. Foto: Claus Fisker, Ritzau / NTB 

ntb sport

Axelsen vant i helgen Denmark Open på hjemmebane og økte sin ubeseirede kamprekke til 23 kamper. Han ønsket å trekke seg fra turneringen i Frankrike på grunn av tøft kampprogram, men ble truet med bot.

Dermed tok han flyet til Paris, spilte ett poeng mot sørkoreanske Heo Kwang-hee og kastet inn håndkleet.

– Etter å ha spilt søndagens finale har jeg prøvd å hente meg inn og få orden på noen skader som har plaget meg den siste tiden. Etter konsultasjon med teamet mitt bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk, men jeg følte med en gang at jeg ikke er klar til å konkurrere denne uken. Jeg er veldig skuffet, ettersom jeg gledet meg til å spille foran det fantastiske franske publikummet, skrev han i en forklaring på Twitter.

– Jeg har ikke annet valg enn å lytte til kroppen. Nå skal jeg restituere godt så jeg er klar til neste turnering på Bali.


(©NTB)