De siste sju dagene er det i snitt registrert 12.529 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 7.888, så trenden er stigende.

Torsdag var 249 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

70 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 51 respiratorbehandling. Det er 36 færre på intensiv og 21 færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 571.655 personer nå testet positivt for korona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Til sammen er 1.413 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

Forrige døgnrekord for Norge var 20. januar i år. Da ble det registrert 15.987 smittede.

Siste innlegg

  • Siste nytt om koronaviruset lokalt, nasjonalt og globalt.

Har du koronatips?

Send inn
Trond Sandnes

Over halvparten av karantenehotellrommene ble ikke brukt

Norge: Staten har kjøpt 1,37 millioner netter på hotellrom i forbindelse med karanteneordningen under koronapandemien. Over 780.000 av hotellnettene ble ikke brukt.

Knut Løkse Nilssen

9.559 koronasmittede registrert

Det siste døgnet har FHI registrert 9.559 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 4.894 færre enn samme dag i forrige uke.

NTB

Antivaksine-demonstrasjon ved NRK

Vaksinemotstandere og folk fra foreningen Freedom Convoy of Norway demonstrerer utenfor NRK lørdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Bilene fikk ikke tillatelse til å kjøre i kolonne gjennom byen og parkerte derfor like ved NRK. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Vaksinemotstandere fra ulike miljøer møttes utenfor NRK lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Oslo: En gruppe vaksinemotstandere møtte lørdag ettermiddag opp utenfor NRK for å protestere mot enhver koronarestriksjon – nå og i fremtiden.

På forhånd var det varslet en kolonne av kjøretøy gjennom Oslo sentrum, men det fikk de ikke tillatelse til. Bilene ble derfor parkert på Marienlyst, like ved NRKs hovedkontor.

Hovedparolene til de rundt 100 fremmøtte var «Nei til vaksinepass» og «Alle restriksjonene vedrørende SARS-CoV-2 skal opphøre umiddelbart og permanent» – stilet til regjeringen.

Knut Løkse Nilssen

15.248 nye koronasmittede registrert siste døgn

Norge: Det siste døgnet har FHI registrert 15.248 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 7.823 færre enn samme dag i forrige uke.

Knut Løkse Nilssen

Testsenteret på Svinesund trappes ned

Svinesund: Aktiviteten ved testsenteret på Svinesund trappes ned. I april stenges senteret – dersom det ikke kommer nye meldinger fra Helsedirektoratet.

Det siste året er det gjennomført nærmere 300.000 koronatester ved testsenteret, hvorpå rundt 1.500 var positive, opplyser Halden kommune i en pressemelding.

Regjeringens beslutning om å avvikle testingen på grensen gjør imidlertid at det hele nå trappes ned.

NTB

18 koronapasienter innlagt i Helse nord fredag

Tromsø: Fredag var 18 pasienter med korona innlagt i Helse nord. Seks av dem på intensiven, noe som utgjør 15 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter fredag var like mange som dagen før, mens det var tre flere med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 1,7 prosent av alle innlagte, og intensivpasientene med korona utgjør 15 prosent av de på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får én respiratorbehandling, som er det samme som dagen før.

Ida Larsen

3.138 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Oslo: Det er registrert 3.138 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 408 færre enn samme dag forrige uke, og 804 færre enn onsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 3.274 smittede per dag.

Ida Larsen

17.342 nye koronasmittede registrert siste døgn

Norge: Det siste døgnet har FHI registrert 17.342 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 7.106 færre enn samme dag i forrige uke.

Knut Løkse Nilssen

Kritisk mangel på helsepersonell i flere kommuner

Norge: Personellkapasiteten i norske kommunene er stabilt, med unntak av at seks kommuner rapporterer om at situasjonen er kritisk på flere områder.

Kommunene Bykle, Holmestrand, Nesbyen, Stor-Elvdal og Meløy rapporterer om kritisk mangel på personell og kompetanse.

Tilgangen til personell er god i 54 prosent, men utfordrende i 46 prosent av rapporterende kommuner.

– Jeg tror ikke vi kan forvente det høyeste servicenivået i kommunene de neste to til tre ukene, sier direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til NRK.

Trond Sandnes

18 pasienter med korona i Helse nord torsdag

Tromsø: Torsdag var 18 pasienter med korona innlagt i Helse nord. Tre av dem på intensiven, noe som utgjør 7,5 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter torsdag var fem flere enn dagen før, mens det var én mer med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Ida Larsen

402 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus – ny rekord

Norge: Torsdag var 402 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 25 pasienter fra dagen før, og første gang tallet passerer 400.

Det er det høyeste antall innlagte siden 17. desember 2021, da det var 383 innlagte koronapasienter i Norge.

NTB

Nye smittede i RBK – avlyser treningskamp

Trondheim: Smitteutbruddet i Rosenborg øker i omfang. Derfor har klubben besluttet å avlyse fredagens planlagte treningskamp mot estiske Flora Tallinn.

Det bekrefter fotballklubben fra Trondheim på sine nettsider torsdag.

Onsdag ble det rapportert om flere tilfeller av mistenkt og bekreftet covid-19-smitte blant spillerne og i støtteapparatet til RBK.

Ida Larsen

Over 20 smittede i Ibestad

Ibestad: De siste døgnene er det registrert over 20 smittetilfeller i Ibestad kommune. Kommunen opplyser om at smitten synes å være spredt ut i samfunnet.

– Flere kommunale enheter er berørt og dette kan få betydning for driften dersom smittetallet øker ytterligere.

NTB

Ingen nye smittetilfeller i OL-boblen torsdag

Torsdag ble det ikke avdekket noen nye smittetilfeller i forbindelse med OL. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

Beijing: For første gang under de olympiske lekene i Beijing kunne arrangørene torsdag juble for at det ikke er avdekket noen nye smittetilfeller.

Det har vært 435 tilfeller siden 24. januar, da de første utøverne ankom OL-byen og testingen startet. Tallet på nye smittede har den siste uken falt kontra i starten av lekene, og mandag ble det kun avdekket ett tilfelle i OL-boblen.

NTB

Helseministeren ber folk ta hverdagen tilbake

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at politikere ikke skal begrense folks hverdag lenger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge: Med svært få gjenværende koronatiltak ber Ingvild Kjerkol (Ap) folk om å nå ta livet og hverdagen tilbake, selv om viruset trolig vil være blant oss i lang tid.

I helgen opphevet regjeringen de gjenværende koronatiltakene. Tall fra betalingstjenesten Vipps og Bankaxept viser at lettelsene var etterlengtede for mange. Omsetningen i norske barer økte med 156 prosent fra den siste helgen i januar og 26 prosent fra forrige helg.

Les hele saken her.

Ida Larsen

3.942 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Koronatesting på Grønlands torg i Oslo. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Oslo: Det er registrert 3.942 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 316 færre enn samme dag forrige uke, men 921 flere enn tirsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 3.334 smittede per dag.

Ida Larsen

17.928 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 17.928 koronasmittede i Norge. Her fra Rommen teststasjon. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Norge: Det siste døgnet har FHI registrert 17.928 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 7.158 færre enn samme dag i forrige uke.

NTB

FHI advarer om nye smittebølger – men trolig ikke før til høsten

Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet advarer om at kan komme nye bølger av koronasmitte og oppfordrer folk til å være beredt. Foto: Vidar Ruud / NTB

Folk må være forberedt på at nye bølger av koronasmitte, men trolig ikke før til høsten, sier fagdirektør for smittevern Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI).

– Vi forventer ikke noen drastisk endring framover på kort sikt, men vi må være forberedt på at det fortsatt kan komme nye varianter, og det kan komme nye bølger, sier Forland til Dagbladet.

Derfor mener Forland at beredskapen fremdeles må holdes høy slik at samfunnet på nytt vil være i stand til å håndtere situasjonen dersom det på skjer en økning i smitten.

– Mest sannsynlig regner vi med at vi nå får en rolig fase utover våren, og så vil det kanskje komme en ny bølge til høsten. Både på grunn av klima, og fordi viruset hele tida forandrer seg, sier fagdirektøren.

I sin siste ukerapport skriver FHI at bare 0,16 prosent av de meldte tilfellene av covid-19 legges inn på sykehus.

NTB

13 koronapasienter innlagt i Helse nord – ti færre enn dagen før

Tromsø: Onsdag var 13 pasienter med korona innlagt i Helse nord. To av dem på intensiven, noe som utgjør 4,3 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter onsdag var ti færre enn dagen før, mens det var like mange som før med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 1,2 prosent av alle innlagte, og intensivpasientene med korona utgjør 4,3 prosent av de på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får én respiratorbehandling, som er én mer enn dagen før.

NTB

Støre mener gjenåpningen har gått bra

Statsminister Jonas Gahr Støre er fornøyd med hvordan gjenåpningen av landet har gått hittil. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Norge: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er fornøyd med at folk kan leve som normalt igjen og sier det fortsatt ser ut til at det er kontroll på koronaviruset.

Lørdag gjennomførte regjeringen tilnærmet full gjenåpning av Norge, og fjernet blant annet enmetersregelen på restauranter og utesteder.

Fire dager senere er 377 personer innlagt på sykehus med koronaviruset, hvorav kun 35 på intensivavdelingen. Støre er fornøyd.

– Jeg syns dette har vært en god uke hvor folk ser ut til å verdsette at de kan være sammen på normal måte igjen. Samtidig ser folk ut til å ta godt hensyn, det er ikke trengsel de stedene jeg har observert når jeg har gått gjennom byen, sier statsministeren til NTB.

– Folk har glede av å kunne ta tilbake sine normale liv, der uteliv, konserter og arrangementer kan fungere på vanlig måte. Samtidig har vi fortsatt kontroll på sykehusinnleggelsene, sier Støre.