Nyttårsforsett

Det er ingenting i veien for å ha drøssevis med nyttårsforsetter, der flesteparten kanskje ikke blir noe av. Er det en ting jeg lever etter mer enn noe annet, er det å ikke tro at en har mislyktes når noe ikke blir som planlagt eller tenkt.

Stine Valjord, markedskonsulent

FORSETT - Nyttårsforsettene gjør at jeg for en stakket stund, som når det er god tid i romjula, kan skrive ned absolutt alt jeg har lyst å endre, prøve, forkaste eller forbedre.  Foto: Vidar Bjørkli

sideblikk

JEG ER EN person som stort sett er positiv til endringer, særlig når det er til det bedre. Jeg har til enhver tid hodet fullt av planer og tanker om hva jeg har lyst til å gjøre og hvem jeg vil være. Men så er det jo denne hverdagen da som har en tendens til å overkjøre alle gode intensjoner om endringer og nye vaner, særlig når det viser seg at eieren av disse planene muligens ikke er viljesterk nok til å gjennomføre alt. Selv om intensjonene er gode, har jeg selvinnsikt nok til å innse at de godt etablerte tankerekkene og (u)vanene som oftest kommer seirende ut i møte med de her nye endringene jeg av en eller annen grunn har lyst til å gjøre.

SÅ DERFOR elsker jeg nyttårsforsetter. Nyttårsforsettene gjør at jeg for en stakket stund, som når det er god tid i romjula, kan skrive ned absolutt alt jeg har lyst å endre, prøve, forkaste eller forbedre, og virkelig tro at alt kan gjennomføres i et nytt, blankt år. Det kan røskes litt opp i «ugresset», og bestemme seg for å bli en enda bedre utgave av seg selv for hvert år som går. Og siden jeg alltid ser et forbedringspotensiale i meg selv, er det «nok å ta av» hva gjelder nyttårsforsetter.

I 2016 skal jeg gjennomføre en livsstilsendring, og det at jeg nå deler dette med tusenvis av lesere gir en viss forpliktelse, som skremmer «livskiten» ut av meg. Jeg har aldri gått virkelig inn i et sånt prosjekt før. Jeg får si som Pippi: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert».

JEG SKAL bli mer strukturert, skrive matplaner, lister for å tømme hodet, huske å oppdatere kalenderen på veggen slik at den ihvertfall viser riktig måned. Planlegging er nøkkelen til gjennomføring heter det jo, så dette punktet blir veldig viktig.

JEG SKAL gjøre enda mer av det jeg liker, som for eksempel fargelegging, yoga, matlaging, lesing og høre masse på musikk. Ja og så mosjon/trening da, men det faller inn under kategorien livsstilsendring.

OG SÅ SKAL jeg bli bedre til å pleie vennene mine, både de som bor nært og de som bor et godt stykke unna. Og selvsagt bli en enda bedre partner og mamma, som for eksempel å ikke vise at jeg er sur når jeg er sulten eller snerre når det er for mye rot i huset. Og så skal jeg bli flinkere til å ta ungene med ut på turer sånn at alle får frisk luft og roser i kinnene. Og til å finne på flere aktiviteter inne istede for å surfe på ipad-en eller rydde.

OG SÅ SKAL jeg bli dronninga av «ordning og reda» , gå gjennom hver minste lille ting i huset for å grundig vurdere om den skal ha sin faste plass eller sendes til bruktbutikk eller i en container.

JEG SKAL bli en bedre kollega, og servere kaffe og kanskje by på noe hjemmebakst. Jeg skal bli enda mer kompetent i jobben min, mer effektiv og kunnskapsrik. Jeg skal skrive minst 1 blogginnlegg om dagen, og ta bedre bilder.

JEG SKAL IKKE spise mer enn maks én kanelbolle i måneden, og huske på at jeg egentlig ikke tåler verken melk eller gluten særlig godt. Jeg glemmer nemlig det hver gang jeg kjenner lukta av kanelbolle. Jeg skal ordne til ei lita skål med noen sjokoladebiter i på fredagskvelden, og kun spise de bitene, istede for å grådig røske av papiret på 2-3 sjokolader i slengen og stappe innpå, nesten uten å tygge. Kanskje jeg unngår å bli kvalm også.

JEG SKAL drikke mer vann, mindre Pepsi Max, mindre kaffe og mer grønn te. Jeg skal brette klær med én gang de er tørre, istede for å la haugen bli større og større helt til alt er tomt i skapene og jeg må stupe inn i haugen for å finne noe i full fart. Og når alt ligger pent sortert i skapene, skal jg finne frem klær kvelden i forveien, og alt skal matche.

JEG SKAL handle julegaver gjennom hele året, og ha lista over mottakere med meg overalt og huske aldre på alle barn slik at jeg finner riktig leke eller riktig størrelse. Jeg skal bestille julekort senest i november slik at jeg for én gangs skyld får sendt ut til alle på julekort-lista mi. Jeg skal sende alle julegavene før 1.desember.

JEG SKAL fokusere enda mer på å nyte øyeblikkene når de er der, og glede meg over alt som går på skinner, og lære av det som går på tverke. Jeg skal bli flinkere til å ikke gå på autopilot men faktisk få med meg hva som skjer her og nå. Jeg skal gjøre pusteøvelser hver dag, slik at jeg kjenner at jeg har kontakt med meg selv og at jeg ikke anspenner nakken når jeg stresser.

FOR ET ÅR det skal bli! Jeg gleder meg og skal gyve løs på forsettene med stor optimisme.

OG HELT til slutt: Det er ingenting i veien for å ha drøssevis med nyttårsforsetter, der flesteparten kanskje ikke blir noe av. Er det en ting jeg lever etter mer enn noe annet, er det å ikke tro at en har mislyktes når noe ikke blir som planlagt eller tenkt. Men å ha seg selv som «forbedringsprosjekt» gjør at man utvikler seg, og selvutvikling er viktig for livsgleden!

SETT DEN ene foten foran den andre, prøv noe nytt med jevne mellomrom (nytt år eller ikke) og gjør så godt du kan! For viktigst av alt : Du er god nok, med eller uten nyttårsforsetter!

GODT nytt år!

Her kan du følge bloggen min

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

sideblikk