P-plasser for funksjonshemmede på Finnsnes

PARKERING: – Ved anke på avslaget forlanger de at gangtest sammen med legen blir foretatt. Hørt på maken? skriver Gerd Vangen.   Foto: Marco Bjørklund

debatt

Undertegnede har som de fleste 80-85-åringer pådratt seg mange skavanker både her og der gjennom et langt liv. Derfor, når vi har de lange, isete vintrene her nord i syv-åtte måneder, begynner det å bli problematisk å klare forskjellige dagligdagse gjøremål.

Men så vil man jo gjerne klare seg selv. Så jeg søkte om å få parkere på oppmerkede plasser utenfor kolonialbutikkene o.l. Men søknaden ble avslått. Sitat fra avslaget: «Generelle/sporadiske behov som legebesøk, kino, handleturer og lignende gir normalt ikke rett til parkeringslettelse».

Handleturer er vel noe som ikke er sporadisk? Alle trenger vel å handle, i alle fall èn gang i uka. Ved alle kolonialbutikker er det også satt av for spesielle parkeringsplasser for de som har litt vanskeligheter med å bevege seg (Rema, Extra, Eurospar, Kiwi osv.).

Jeg foreslår at disse to (sikkert to unge damer) som har skrevet under på avslaget jeg fikk, tar seg en tur og kontrollerer det jeg har skrevet. Det ville også være på sin plass at de gjennom Folkebladet forklarer hvem som aller nådigst kan benytte disse oppmerkede parkeringsplassene.

Jeg trodde jo også at kommunen ville være glad for oss (alle eldre) som prøver å hjelpe oss selv. Og være oss behjelpelig med det. Men der tok jeg feil.

Ved anke på avslaget forlanger de at gangtest sammen med legen blir foretatt. (Hørt på maken?). En annen sak er jo at disse plassene (nær inngangsdøren) nesten alltid står ledige, Det kan vel tyde på at det er flere eldre og funksjonshemmede som er nektet å bruke disse. Eller at legene vegrer seg for å ta gangtest på isete, glatte vinterveier sammen med pasientene sine.

Svar fra kommunen ønskes i Folkebladet, slik at innbyggerne i Lenvik — unnskyld Senja kommune — er informert.