Mens nåværende rådmann i Lenvik kommune fremstår som ydmyk og legger seg skinnflat i saken om innkjøp av helsetjenester fra Slåttebakken Helse AS etter knusende rapport fra KomRev Nord, velger vår ordfører Geir-Inge Sivertsen, i et nylig oppslag i Folkebladet, å bortforklare sin tidligere arroganse i saken med tomprat.

Jeg kan opplyse Sivertsen om følgende: Uten Kommunal Rapport hadde ikke denne rapporten sett dagens lys. Fordi hvem skulle ha løftet denne saken på agenda? Ordføreren selv viste ikke et snev av interesse til å løfte denne saken opp på dagsorden. Tvert imot, hans uttalelser i medier og ubetinget forsvar av den tidligere rådmann gjør at det er helt legitimt å stille seg kritisk ved hans opptreden i denne saken. Tidligere rådmann hadde heller ingen interesse om å løfte denne saken på agenda siden saken omhandlet blant annet hennes rolle i prosessen. Med dette hadde man utelukket de to viktigste agendasettere i en kommune. Undertegnede prøvde fortvilt å advare Sivertsen om sakens alvorlighetsgrad, uten hell. Ved enhver anledning brukte Sivertsen sin egen fortreffelighet til å undergrave undertegnedes legitimitet blant annet ved å bagatellisere undertegnedes bekymring.

Arbeidsgiveransvaret, som Sivertsen er veldig opptatt av, er underforstått i alle saker. Samtidig burde Sivertsen også husket på at arbeidsgiveransvaret ikke bare omhandler ubetinget forsvar av egne ansatte. Det var tydelig at Sivertsen i mellomtiden hadde glemt at han som ordfører også har et klart ansvar å hindre at slike alvorlige brudd forekommer i en kommune.

- Så lenge den sittende ordfører fortsetter å bagatellisere dette problemet, er det ikke håp om forbedring i denne kommunen, skriver Jasmin Agovic-Nordaas. Foto: Maria Holm Simonsen