Julegave fra Lenvik-politikerne

FEIL - Nå synes vi at flertallet i kommunestyret holder på å prioritere veldig feil, og da må vi si ifra. Og det var akkurat det Øvre Hamna barnehage gjorde på forrige kommunestyremøte i form av en stille aksjon, skriver Katrine Boel Gregussen.  Foto: Stian Andrè Lund

Håper de med makta snur og kommer opp med bedre løsninger

Katrine Boel Gregussen
debatt

Pengesekken må fordeles til jul og prioriteringene er harde. Det vises at kommunen har vært styrt av de borgerlige i seks år.

Kjære Øvre Hamna barnehage; Takk for invitasjonen til møtet dere holdt for noen uker siden. Dessverre ble vi fra SV forhindret fra å møte. Det betyr ikke at vi ikke står ved siden av dere i kampen om opprettholdelse av barnehagen.

Øvre Hamna barnehage er en flott barnehage som er billig å drifte. SV ser ingen god grunn til å legge denne ned, men ser at de partiene med flertall i kommunestyret (Høyre, KrF, Frp og Sp) ikke er enige med oss. I budsjettarbeid er det alltid harde prioriteringer. Når politikerne øker aktiviteten, men ikke produktiviteten, så går det ut over innbyggerne.

SV mener at pengene kan fordeles bedre. Vi mener at det er mulig å både opprettholde god kvalitet på tjenestene vi gir, samtidig som kommunen styres fornuftig. Vi har hvert år lagt frem egne budsjett der våre prioriteringer har kommet tydelig frem. Vi legger heller ikke skjul på at ei økning i eiendomsskatten er nødvendig når kommunen står med en halv fot på Robek-lista og det er fare for nedleggelser av barnehager og stillinger i helsesektoren.

Vi ønsker også å bruke mindre penger på politikk. Det er ikke nødvendig å opprettholde de politiske utvalgene de neste to årene. Vi går snart inn i en ny kommune og derfor har vi et spesielt ansvar for å bruke mindre penger på unødvendige ting. Dessuten synes vi at det er helt bak mål å bruke penger på at syv politikere i hvert utvalg skal få dra rundt på befaringer og koseturer uten resultater, samtidig som elevene på skolene ikke får dra på klassetur.

Politikk handler om å prioritere. Nå synes vi at flertallet i kommunestyret holder på å prioritere veldig feil, og da må vi si ifra. Og det var akkurat det Øvre Hamna barnehage gjorde på forrige kommunestyremøte i form av en stille aksjon. Plakater og bilder av barnehagen med tekster som «Vi er glade i barnehagen vår», «La Øvre Hamna barnehage bestå» og «Øvre Hamna barnehage i våre hjerter». Det gjør inntrykk, og det er det vi trenger for å kunne snu denne saken. Engasjement fra innbyggerne er det sterkeste våpen i kampen om pengene.

Kafe Okazo fikk en kjip julegave fra flertallet i Lenvik kommunestyre. Men det finnes heldigvis enda håp for julegaven til barna, foreldrene og de ansatte i Øvre Hamna barnehage. Håper de med makta snur og kommer opp med bedre løsninger enn vi har sett så langt. God jul!