Skolevalgene med overraskende utfall

RART: God oppslutning — men mange «rare» resultater i skolevalgene. Her fra valgdebatten ved Senjs vgs. 

Optimisme kommer godt med i innspurten av en valgkamp

Folkebladet på lederplass torsdag 9. september
leder

Årets skolevalg ga de fem rødgrønne partiene til sammen 100 mandater, mot 69 til de fire på borgerlig side. Totalbildet er tydelig, men overraskende nok kommer rødgrønn side litt svakere ut enn på gjennomsnittet for partimålingene hittil i september. Ap ble klart størst, men måtte også notere størst nedgang siden skolevalget i 2017.

Tilbakegangen for både Rødt og MDG bryter vel mest med de «bølgene» som var forventet — for ikke å si opplest og vedtatt — blant skoleungdommen. Det er SV som står for den største framgangen på denne siden av delestreken.