I de siste dager har det tydelig fremkommet at det sitter langt inne å be om unnskyldning.

Hele fire ganger måtte Justis-, beredskaps- og innvandringsministeren Sylvi Listhaug (Frp) entre Stortingets talerstol for å unnskylde et famøse Facbook-innlegget i går. Ikke bare var hun på talerstolen fire ganger, men ikke mindre enn åtte ganger ba hun om unnskyldning. Dagen i går var faktisk også historisk. For første gang må noen gå de tunge stegene fra sitt sete i stortingssalen og opp på talerstolen og unnskylde en uttalelse som ikke har falt i stortingssalen, men på sosiale medier.

I Facebook-innlegget beskyldte Listhaug Arbeiderpartiet for å være mer opptatt av terroristers rettssikkerhet enn Norges sikkerhet. Det har, ikke uventet, ikke gått upåaktet hen. Jonas Gahr Støre (Ap) har vart hard i sine ordelag om hva han synes om denne saken. Det har han langt fra vært alene om. Både han og andre fra både opposisjonen og posisjonen har forlangt en uforbeholden unnskyldning fra Listhaug. Selv om Listhaug brukte «unnskyld» åtte ganger, var Jonas Gahr Støre langt i fra imponert over det han var vitne til.

Når Listhaug la seg så skinnflat som hun gjorde, kunne hun med stor fordel ha gjort akkurat det Støre påpeker og kanskje kommet en smule bedre ut av denne saken enn hun faktisk gjorde. For det virker ikke som om stormen har lagt seg helt.

Etter seansen i stortingssalen stakk Listhaug av fra pressen i Stortingets vandrehall, uten så mye som en liten unnskyldning.

Minilederen: Gjør det billig

Statoil skal bytte logo og bedyrer at det skal gjøre det så rimelig som mulig.

Bare 250 milloner kroner koster spasen. Å også vi som trodde det kom til å bli svindyrt.