Ikke alle helter bruker kappe

Og jeg håper at du kjenner til noen slike. For det er blant annet de som sørger for at alle vi andre får en så mye bedre hverdag.

Stian Blindheim, nyhetssjef i Folkebladet
kommentar

DA JEG var liten lærte jeg at de alle fleste helter brukte kappe. Supermann, Batman, Kaptein Sabeltann og resten av kalabaliken bærer alle denne flotte ryggpryden. Men etter hvert som jeg har blitt mer eller mindre voksen har jeg lært at det sannelig er mange helter som ikke bruker kappe. Faktisk de aller fleste.


JEG TROR du skjønner hvem det er jeg sikter til. Jeg håper i alle fall det. Og jeg håper at du kjenner til noen slike. For det er blant annet de som sørger for at alle vi andre får en så mye bedre hverdag.


KANSKJE ER det foreldrene dine, som har kjørt deg til og fra fotballtrening uke etter uke, år etter år. Eller som bruker sin fritid på være barnevakt for både to- og firbeinte slik at du kan reise bort. Jeg kjenner til et par slike.


KANSKJE ER det kjæresten, som hver morgen sørger for at kaffen er traktet når du står opp. Eller kanskje er det fotballtreneren, som bruker sin fritid for at dine unger skal ha et fritidstilbud.


SELV DRIVER jeg med motorsport, og jeg vet hvor mye som må på plass hver gang det skal arrangeres et løp. Hvert år arrangerer klubbene i vårt område to løp hver, og da må det mye folk i sivng. Og for at jeg i det hele tatt skal kunne ha mulighet til å stå på startstreken for å gasse med Volvo-en min, så må mange bruke sin tid til å stille opp for å være funksjonærer. Det er dere som gjør at jeg kan gjøre noe av det jeg liker best her i livet. Det setter jeg veldig stor pris på.


JEG LIKER tanken på at vi alle har noen som står oss nær, som stiller opp for oss. Og jeg håper at alle er like heldige som jeg, som har folk rundt meg som bryr seg.


SAMTIDIG, det er ikke bare folk som står deg nær som kunne gått med kappe. Vi får stadig høre at alt var bedre før, og at vi mennesker bare blir mer og mer selvsentrerte. Men takk og pris, det er fortsatt de som elsker og tror på dugnadsånden.


FOR NOEN år siden så vi et voldsomt engasjement på Finnsnes for å få VG-lista til å komme å ha konsert i byen i Midt-Troms. Som alle vet ble det bare nesten. Men det samholdet og engasjementet som var skapt, og som et knippe personer i stor grad frontet, ble tatt vare på. VGardlistapåfinnsnes ble dermed skapt. Et festivalkonsept som har levd siden den gang, og som ble arrangert i for tredje gang i juni i år. Her får blant annet lokale band være med å vise seg frem foran et stort publikum. All ære til dere som har stått på, og som har tatt vare på engasjementet, og skapt noe helt unikt.

OG NÅR vi er inne på festivaler, så nærmer den store folkefesten i Midt-Troms seg med stormskritt. Den første uka i august går nok en gang Finnsnes i Fest av stabelen. Gjennom en hel uke snus Finnsnes mer eller mindre på hodet, og mange hundre frivillige er i sving for å sørge for at du og jeg skal finne noe som interesserer oss i festivalprogrammet.


SLUTTSPURTEN er nok i gang for komiteen, og jeg kan tenke meg at det er noen litt stressende dager i vente før festivalstart. Jeg synes det er så kult at vi får ha et så bra konsept i vår egen by, et konsept som bare blir bedre for hvert år.

SÅ TIL alle dere helter. Alle dere som stiller opp for at vi skal få gå på konsert. Som står bak bardisken i festivalteltet slik at jeg kan stå foran. Som sørger for at vi har et fotballtilbud. Som sørger for at vi skal kunne herje med bilcrossbilene våre i grusdungene. Som gjør at vi skal kunne ha noe å le av når vi kommer på jobb på mandag. Alle dere som bruker av deres egen tid for at andre skal ha noe å glede seg over.


TUSEN TAKK. Det er nesten så jeg skulle ønske at dere gjorde som Supermann, Batman og Kaptein Sabeltann å gikk med kappe. Da kunne dere kanskje fått den takken dere fortjener.