Tirsdag ettermiddag kom den gode nyheten om at budsjettforhandlingene mellom regjeringa og SV også får stor betydning for en liten familie på Finnsnes.

Etter over åtte lange år i kirkeasyl skal familien endelig få et liv i frihet. Og det er mange som fortjener en stor takk for det. Støttegruppa for familien med Kjellrun og Odd i spissen som aldri har gitt opp og som hele tiden har holdt trykket på saken oppe. Finnsnes kirke som har sikret at familien har hatt det trygt og godt rundt seg. Journalist Morten Dokka som har skrevet utallige saker om denne saken og satt seg inn i den mer enn noen andre. Rettferdighetsaktivist Hilde Midthjell som satte seg inn i saken og satte fokus på systemsvikten.

Advokat Asgeir Thomassen som har jobba med saken i mange år. Folk som har skrevet sanger, kunstnere som har skrevet dikt, donert kunst, folk som har solgt lodd, samlet inn penger, donert penger, skribenter som har skrevet innlegg i avisene, kommentert i kommentarfelt og som aldri har gitt opp. Støttespillere hele landet rundt.

Alle vitnene i saken og alle sammen som har heiet og støtta. Men den største takken skal først og fremst gå til familien selv. Dilani, Angela og Collin. De 3 mest tålmodige menneskene jeg kjenner. Takk for at dere ved å dele deres historie har satt fokus på et urettferdig asylsystem i et av verdens beste land. Som har sluppet oss inn og delt av det vanskeligste i livet med alle oss utenfor.

Denne seieren er vår alles seier. Selv om det må være lov å være ekstra stolt av å være medlem av SV akkurat nå, så er dette en sak som mange partier har kjempet for og støttet. Det har vært et stort flertall både i Senja kommunestyre og Troms og Finnmark fylkesting som har jobbet for at denne saken skal løses, og presset som er lagt fra lokale og regionale krefter har vært avgjørende for at vi kom i mål.

Men det er en mann som jeg er spesielt takknemlig for akkurat i dag. Stortingsrepresentant for Troms SV Torgeir Knag Fylkesnes. Takk for at du aldri gav meg og oss inntrykk av at vi masa mye om denne saken med de mange meldingene, mailene og samtalene du har fått, for alt arbeidet du har lagt ned og for at du aldri har gitt opp selv når mange av oss andre har syntes det har sett håpløst ut.

Vi er enda ikke i mål med å få et mer rettferdig asylsystem i Norge. SV kommer til å fortsette å jobbe for at systemsvikt avdekkes, at alle skal få en rettferdig behandling av asylsøknadene sine og et verdig liv når de venter. Men akkurat nå er det lov å kjenne på at vi er kommet et skritt lengre og at det hjelper å kjempe.

Til neste år skal jula til familien Collin endelig feires i et hjem utenfor kirka. Tusen takk til alle som har bidratt for å få dette til og gratulerer så mye med seieren!