Den nye skolen

Vi fortjener en ny skole fordi den gamle er slitt og har liten plass. Renholdere trenger større kontor, lærerne fortjener større klasserom. Elevene trenger flere grupperom og større uteplass, flere lekeapperater og en kantine.

Jeg syns at vi hadde hatt bruk for en større gymsal og en klatrehall, et amfi og sykkelhus. En større skole med bedre vinduer, bedre klasserom og større do. Avdelingslederne trenger større kontor. Lærerne fortjener et større pauserom og et større bibliotek med plass til bedre utstyr. Klasserommene er iskalde om vinteren, skolekjøkkenet er for lite, tekstilrommer er for lite.

Av Henry Taihaugen Roan, 5. klasse, Finnsnes barneskole

Hvorfor skal vi bygge ny skole?

Jeg synes vi burde bygge ny skole fordi det er for lite plass og trangt inne, og gulvene er skeive. Vi trenger nytt uteområde fordi det er ikke så mye å gjøre ute. Jeg syns at renholderne fortjener nytt bygg fordi de jobber veldig hardt med å holde denne gamle skolen ren.

Elevene fortjener en plass som er stor nok, og så trenger vi flere grupperom som barn som har for eksempel særskilt norskopplæring eller spesialundervisning kan bruke. Det er det for lite av. Vi trenger ny skole fordi den er gammel og ødelagt og slitt, og så trenger vi ny skole fordi vi bør ha større gymsal og klatrevegg innendørs, fordi den ute er veldig ødelagt.

Vi trenger ny skole fordi vi har for lite klasserom til elevene, og så fortjener de som er lærere, avdelingsleder og rektor og de andre i administrasjonen større kontorer. Vi trenger ny skole fordi vi vil ha plass til flere ballbinger, vi trenger også en ny skole fordi taket vårt på den gamle skolen lekker når det er dårlig vær.

Vi trenger ny skole fordi det er iskaldt om vinteren, så vi må bruke varmeovner som bråker for å varme opp klasserommene. Skolekjøkkenet er for lite, tekstilrommet er for lite og sløydsalen er for liten for de store klassene vi har. Vi trenger ny skole fordi helsesykepleierne trenger flere og større kontor.

Av Marius Stifjell, 5. klasse, Finnsnes barneskole

Hvorfor vi trenger ny skole

Vi trenger ny skole fordi gulvet er skeivt, skolen er gammel og ødelagt, det er for få klasserom, veggene er slitt, klasserommene er iskalde om vinteren og vi må bruke vifter som bråker får å varme klasserom.

Sløydsalen, skolekjøkkenet og tekstilrommet er for små. Helsesøsteren skulle hatt større kontor, det er for lite plass. Vi har noen knuste vinduer, for få grupperom, vi trenger flere etasjer og flere og større toalett.

Renholderne våre fortjener nytt bygg, og elevene og lærerne fortjener nytt bygg. Vi trenger ny skole fordi vi har for lite plass og vi kommer kanskje til å lære bedre i et nytt klasserom. Og vi fortjener ny skole fordi denne skolen er veldig slitt, taket er lekk når det er dårlig vær. Vi trenger en større og bedre ballbinge, og vi trenger flere lekeapparater så alle har noe å gjøre.

Av Markus Johnsen, 5. klasse, Finnsnes barneskole

Skolen er over 50 år

Jeg synest absolutt at vi skal ha ny skole, fordi den er tross alt over 50 år. Det er stygge flekker på veggene ute og inne på skolen. Det er dårlige ventilasjon og vi får ofte vondt i hodet. Det er lave vasker for de som er høye, og på noen klasserom er hull i gulvet. Det er edderkopper, skjeggkre og andre ekle kryp på skolen.

Det er hærverk på skolen på vegger, og det er dårlige lekeapparater og knuste vinduer, dårlige hyller og knagger. I gymsalen er det dårlige doer og ekle dusjer, noen ganger kan de lukte stygt. Det er og mange edderkopper på vårt klasserom. Det er jo ikke nok klasserom til alle, og ikke nok grupperom.

Vi har dårlige plasser i ganger, noen blir dyttet ned av andre og noen skader seg kanskje. Vi kan ikke være ute i lag med 1. til 4. trinn fordi det er ikke nok plass ute til alle. Det er dumt. Det er lekkasjer i takene. Og vi er skikkelig utslitt av dette.

Vi synes vi fortjener en større skole som er mer framtidsrettet. Vi vil ha en bedre skole, vi vil bli behandlet mye bedre en det vi blir nå. Vi er lei av å være kalde og våte når vi kommer ut, fordi klærne våre er våte selv om de henges til tørk, men det funker ikke, det er for lite luft, det er ikke engang malt ferdig på veggene!

Doene på skolen er ekle. Det er bare noen få dører inntil doene som kan låses. Det er trangt og lukter kjempestyggt. Det er veldig ekkelt, nesten ingen vil gå på do, som oftes holder vi oss på grunn av dette. Det er også ikke nok plass i bomberommet til alle! Det er faktisk hull i alle veggene. Vannet smaker også veldig stygt og papiret lukter og stygt. Vi vil ha en ny skole. Dette er ikke en skole vi liker, men vi har klart oss i fem år med dette.

Det er dårlige hyller til sko, noen er for dårlige sånn at de detter ned. Noen har store sko sånn at de ikke får plass i skohyllen. Det er egentlig ikke en skohylle, det er bare planker som er skrudd sammen. Det er flere som har måtte dratt hjem pga. alt dette.

Det er ikke trygt her på denne skolen. Gjerder er hull i og ødelagte. Og i rundsvingen blir flere redde for å være og gå ned der. Det er voksne som kjører som ikke følger reglene. Jeg tror om det er nye og fine ting gjør man ikke hærverk på en ny skole. Eller tisser utenfor doet på veggene fordi da er det rent og nytt. Nå bryr ingen seg fordi det er skittent og gammelt. Da gjør de hva de vil!

Nå som det er hull i et av doene i jentegarderoben i gymsalen. Vi har og en i klassen som sliter med migrene. Av og til må han trekke seg unna og være på et mørkt rom. Men slike rom har vi ikke på denne skolen. Vi trenger en ny skole — vi vil bli behandlet mye bedre!

Av Vilje Monsen, 5. klasse, Finnsnes barneskole

Vil du bidra med din mening? Send debattinnlegg på epost her