Vår kommune skal være et godt sted å bo, leve og jobbe for alle uavhengig av legning eller kjønnsidentitet. Nettopp derfor bør vi være stolt over at vi flagger for kjærligheten her på Senja.

Regnbueflagget er et internasjonalt symbol for kjærlighet og er assosiert med den skeive bevegelsen. Det moderne regnbueflagget ble laget i 1978 av Gilbert Baker. Flagget ga han vekk eierrettighetene til. Dette nettopp fordi han mente at kjærlighet og friheten til å være seg selv ikke kan eies av noen.

Likevel skaper regnbueflagget ofte reaksjon fra enkelte. Det er synd og ofte basert på en misforståelse om hva flagget står for og hvem det representerer. Regnbueflagget eies ikke av noen organisasjon eller bevegelse, men er et felleseie for alle som mener at kjærlighet mellom mennesker er det viktig å feire og anerkjenne. Flaggloven er også endret slik at det er fullt ut lov å flagge med et regnbueflagg fra offentlige flaggstenger.

Det er fremdeles slik at unge opplever det som utfordrende å stå frem til skolekamerater og sine foreldre. Vi vet at det er mange som ikke tør å være seg selv og som trenger at vi ser dem. Høyre vil alltid stå opp for retten til å leve sitt eget liv. Den friheten til å elske den man elsker, må vi hegne om for alle. Ingen er nemlig fri før vi alle er frie.

Vi ønsker å flagge stolt på Senja for den lange kampen det har vært for at alle uavhengig av seksuell legning eller kjønnsidentitet kan kjenne at her føler jeg meg hjemme

Det er viktige å vise våre unge og barn at dette er et lokalsamfunn som representerer alle ungene våre uansett hvem de elsker. Det skaper trygge barndommer og ungdomstider.

I over femti år har vi her til lands gått fra å se på homofili som kriminelt og en diagnose til likekjønnet ekteskapslov og pridefeiringer i alle landsdeler. Vi har gått fra en fortid vi ikke lenger er i stand til å forstå, til en tid hvor vi vet at seksualitet og kjønn har komplekse nyanser.

Fortsatt er dessverre «homo» det mest brukte skjellsordet i skolegården og alt for mange opplever negativ sosial kontroll hjemme eller i menigheten. Som politikere er det vår jobb å markere at vi ikke aksepterer at noen hindres fra å leve sine liv slik de selv er skapt og ønsker.

Beate Seljenes Foto: Privat
Håkon Rønning Vahl Foto: Andreas Isachsen

Det er nettopp vår jobb å legge til rette for rammen for gode liv til innbyggerne våre. Det krever at vi er tydelige i at alle hører til her på Senja. Flaggstangen på rådhuset fortjener å vise seg i alle de fargene vi består av her på Senja.

På vegne av alle dem som ikke har følt seg velkommen oppigjennom årene. På vegne av dem som er usikker på om vi vil akseptere dem. Høyre ønsker å vise at vi støtte den enkeltes rett til å være seg selv og til å elske som seg selv.

Vi ønsker å flagge stolt på Senja for den lange kampen det har vært for at alle uavhengig av seksuell legning eller kjønnsidentitet kan kjenne at her føler jeg meg hjemme.

Vil du bidra med din mening? Send debattinnlegg på epost her