Av May-Tove Pryneid, William MacQueen Moe, Christine Serowy og Tove Heitmann Olsen

Rødt Målselv

Ragnhild Furebotten skulle blitt ordfører med 36,5 prosent, desidert flest personstemmer og en stor andel slengere. Vi i Rødt Målselv har ytret dette tidligere, og vil stå for dette på samme måte som Senterpartiet var det største partiet for fire år siden da det var snakk om å danne flertall i kommunestyret.

Vi har fått et mørkeblått borgerlig flertall med Sp/Høyre og Frp i kommunestyret. Det er mange som er misfornøyd med dette, og det er dem som er fornøyd med valget som er gjort.

Rødt Målselv er dypt bekymret for de neste fire åra med en borgerlig styrt kommune, med en sterk tilstedeværelse av velferdsprofitører. Målselv har allerede hatt flere, og vi ønsker ikke oppblomstring av de som profitterer på velferden

Med all sannsynlighet vil vi nå kunne se en privatiseringsbølge som vil slå ned over våre barnehager og i vår velferd, med store private firmaer som allerede er på tokt mot Målselv.

Legg dette valget for minnet, en stemme til Senterpartiet er også en stemme til Frp og et borgerlig flertall

At Sp velger å samarbeide med Høyre og Frp er ikke så fjernt med tanke på hvor borgerlig dette partiet viser seg å være, men at de i tillegg velger å gi ordførersetet til Høyre lukter det ikke godt av — demokratisk blir dette helt feil.

Høyre fikk ordføreren på bekostning av at varaordfører-stillingen oppjusteres til 50 prosent fra 20 prosent, vi skal altså nå lønne en og en halv stilling i stedet. Generelt fortsetter forskjellene ute i samfunnet å øke, og sosialhjelpssatsene er et fjernt tema så lenge partilederne får mer å rutte med

Hvorfor det har blitt slik kan vi nok bare spekulere i, men det er ingen tvil om at hornet fra Senterpartiets sin vegg har hatt en stemme med i dette valget.

Men slik fungerer det, man går i forhandlinger for å danne flertall, også her i Målselv — slik som i resten av landet blåser det en mørk borgerlig vind.

Legg dette valget for minnet, en stemme til Senterpartiet er også en stemme til Frp og et borgerlig flertall.

Rødt Målselv fortsetter å være vaktbikkje til venstre i fire år til. Kampen mot forskjells-Norge og forskjells-Målselv fortsetter med samme, og om ikke med enda større kraft.

Vil du bidra med din mening? Send debattinnlegg på epost her