Endelig kommer Pride til Senja. Det er på høy tid. Senja skal være en kommune der det er rom for mangfold. Folk skal få feire den man er uten skam og redsel. Jeg tror at Senja-samfunnet vil vise seg fra sin beste side når Senja Pride går av stabelen fra 31. august til 3. september.

Dessverre er det fortsatt sånn at skeive kan oppleve vold bare fordi de er den de er. Vi husker alle den forferdelige terroren som rammet Norge i Oslo i fjor sommer. To menn ble drept i angrepet som har rystet landet dypt inn i beinmargen.

Jeg kunne ikke tro at noe sånt kunne skje i vårt land i 2022. Dessverre viser dette at vi fortsatt har en lang vei å gå. Den seneste tiden har andre Pride-markeringer også opplevd trusler som igjen har ført til engstelse og uro.

I kommentarfeltene kan vi se at hetsen mot skeive fortsatt er et stort samfunnsproblem. Det er nettopp derfor at Pride er så viktig. Vi vinner ikke kampen for mangfold ved å gi opp, men med å vise samhold.

Regnbueflagget skal til topps i kommunens flaggstenger. Det skal bli en fest!

Da jeg var ung i Sørreisa på 90-tallet fantes det bare en homo i bygda. Det vil si, det var nok flere, men det var bare én som var åpent homofil. Jeg kan ikke i min villeste fantasi forestille meg hvordan han hadde det. Det eneste jeg kan forstå er at vedkommende må være ekstremt sterk i psyken. Det krever mot å bane vei.

I dag er det heldigvis akseptert å være skeiv, i alle fall blant de yngre generasjonene. For mine barn er det mangfoldet vi har i samfunnet vårt det mest normale som finnes. Dessverre har vi en jobb å gjøre i samfunnet som helhet. Fordommer fordummer. Det ser vi til stadighet.

Men i Senja skal vi feire mangfoldet etter sommerferien! Vi skal gå i tog, vi skal juble og vi skal lære. Regnbueflagget skal til topps i kommunens flaggstenger. Det skal bli en fest!

Vi i Senja SV er stolt over gjengen med frivillige som nå har tatt på seg å arrangere Pride her hos oss. Vi ønsker at det i forlengelsen av Senja Pride skal lages en handlingsplan for kjønns- og seksualmangfold i Senja kommune. Det er et av midlene vi kan bruke for å skape et mer inkluderende lokalsamfunn. Jeg håper vi sees i Pride-toget etter ferien!

Vil du bidra med din mening? Send debattinnlegg på epost her