Selv om Sørreisa er ei lita bygd, så er det ei bygd med et yrende kulturliv. Vi er heldige som har både skolekorps og voksenkorps, dame-, manns- og barnekor, ulike musikere og musikkgrupper, revygruppe, kunstnere, historielag, og flere kunne sikkert vært nevnt, ikke minst fordi i Sørreisa har vi et utvidet kulturbegrep som også favner idrett! I tillegg har vi en veletablert frivillighetssentral som favner om både barn og voksne.

Det gikk noen bølger gjennom bygda og kommunestyret, da det ble bestemt at bygget etter kokkeskolen skulle bygges om til å huse bibliotek, frivillighetssentral og kulturskole. Men vi er så glade for at Sørreisa Arbeiderparti sikret et flertall for at det skulle gjennomføres, for dette har blitt det nye kultursenteret i bygda, og det har fått navnet Bølgen.

Sørreisa Arbeiderparti ønsker å fortsette støtten til det rike kulturlivet i Sørreisa, det er hjertet i bygda

Her har aktivitetene vokst fram og blir flere for hvert år, det er mange barn og unge som benytter biblioteket og dets aktiviteter etter skoletid — og nå jobbes det for at ungdommene skal få et møtested på ettermiddagene.

Kulturskolen har vokst til å bli mer enn bare sang og musikk, og Sørreisa Arbeiderparti har vært med på å sikre at stillinger har bestått, slik at kulturskolen kan fortsette å ta imot elever med ulike interesser. Videre ble det i vår vedtatt at de som bidrar kulturelt på 17.mai skal få litt ekstra støtte, noe som er viktig for at slike tradisjoner skal bestå.

Nå står en oppgradering av kulturhuset for tur, et nytt amfi og bedre akustikk må til slik at vi fortsatt kan ha større arrangementer der.

Sørreisa Arbeiderparti ønsker å fortsette støtten til det rike kulturlivet i Sørreisa, det er hjertet i bygda.

Vil du bidra med din mening? Send debattinnlegg på epost her