Langturer har blitt en trend blant skiløpere:

Gikk 100 kilometer på ski — på Finnfjordvatnet

Det har blitt en trend med skikkelige langturer i skimiljøet. Søndag gjennomførte trioen Maximilian Bie (25), Ingrid Andrea Gulbrandsen (21) og Julian Lorentsen (17) 100 kilometer på ski.

LANGT: Det var bestemt på forhånd at 100 kilometer skulle gjennomføres. – Når du har stopp og fyller på, så er det ikke så ille, sier Maximilian Bie (til høyre. De tre hadde med seg mat, redbull og cola. Til venstre: Julian Lorentsen. I midten: Ingrid Andrea Gulbrandsen.Alle foto: Petter Soleng Skinstad 

sport

Mens deler av gruppa ga seg etter alt fra 40 til 60 kilometer, hadde trioen fra Sørreisa, som alle går for BOIF Ski til daglig, bestemt seg på forhånd: I dag skulle 100 kilometer passeres.

– Vi tenkte vi måtte utnytte den siste godværsdagen på noen dager, fordi det er meldt litt dårlig de neste dagene. Vi bestemte oss ganske spontant for å stikke ut og prøve. Heldigvis holdt føret seg bra gjennom dagen, forteller Maximilian Bie.