IL Foss kjører sykkelløpet som normalt

Klart for nytt Tour de Senja

Tour de Senja lot seg ikke stoppe av koronapandemien i fjor. Og leder Marita Olsen i IL Foss sier at svært mye skal skje om ikke årets sykkelløp på Senja går som planlagt.

VINNER 2018: Even Olsen hever armene i jubel over sin første seier i Tour de Senja.   Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Sykkelløpet som har både start og mål ved Fossheim Idrettshus i Bergsbotn er blitt et populært ritt som samler syklister fra både fjernt og nært. I år går det 130 kilometer lange sykkelløpet gjennom Steinfjord og Ersfjord før det bærer gjennom tunnelen og ut i Senjahopen, så videre sørover mot Silsand og utover til Bergsbotn igjen. Denne strekningen fikk for øvrig navnet Dronningetappen da store deler av Arctic Race ble arrangert i Midt-Troms.


Even Olsen vant sekundstrid i Tour de Senja

Even Olsen fra Lillehammer cykleklubb som stilte i klasse Menn 17-19 år raste over målstreken i Bergsbotn på dagens beste tid lørdag, bare sekundet foran Martin Jørgensen fra Tromsø Cykleklubb


– Vi må klare det i år også

– Vi klarte å arrangere løpet i fjor da koronapandemien var bare noen måneder gammel her i Norge, og det er ingenting som taler for at vi ikke skal klare det denne gangen heller, sier Marita Olsen.