Valnes satte stor pris på hyllesten i hjembygda:

– Det engasjementet der skulle man gjerne hatt ute i løypa

Da Erik Valnes (24) gikk inn til gull på teamsprinten i VM, stod jubelen i taket hjemme hos Sørreisa-ordfører Jan-Eirik Nordahl. Han lovet å markere Valnes sitt VM-gull når skiløperen kom nordover igjen, og mandag oppfylte ordføreren lovnaden.

STOLT: Verdensmester, Erik Valnes (24), ble mandag markert med både blomster, tale, musikk og kake etter VM-medaljene han tok i vinter.   Foto: Robin Ali Wahl

sport

– Som ordfører i Sørreisa, er jeg som alle andre innbyggere her, i Midt-Troms og i landsdelen, stolt over at du er blitt den første verdensmesteren i langrenn blant seniorer fra Troms. Det viser hvor stort dette VM-gullet er. Du er vår verdensstjerne , innledet Sørreisa-ordføreren sin tale til Valnes.

Markeringen av Sørreisa-løperens to VM-medaljer, den ene et sølv på klassisksprinten, og den andre i en team-sprint sammen med Johannes Høstflot Klæbo, skjedde like utenfor familiens eget hus i Nordlia i Sørreisa. På grunn av koronasituasjonen valgte de å ikke samle mer enn det som var forsvarlig, men det hele ble en fin seanse der Valnes fikk utdelt blomst, kake og en helt egen fanfare spilt til ære for han.