Andrine (17) eneste fra Troms som deltar i NM:

– Det blir fort fire-fem timer i stallen hver dag

Andrine Sørensen Horvli (17) har kvalifisert seg til NM i dressurridning. Så langt er hun den eneste fra Troms som reiser sørover mot Gjøvik for å delta, uten at det hindrer henne fra å ha finalen for øyet.

VINNERTRIO: Med «Marcello» til venstre og «Catch» til høyre for seg ønsker Andrine Sørensen Horvli (17) å gjøre det sterkt under NM i dressurridning siste helga i august.   Foto: Sindre Jensen

sport

Men fortsatt har junioren noen treningstimer som skal legges ned før den lange bilturen starter. Folkebladet var så heldig at vi fikk være flue på veggen da hun trente inni ridehallen «Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest, hest og hestesenter», på Olsborg.

«Intervju i farta»

For å få et best mulig bilde av hvor teknisk vanskelig dressurridning er, velger undertegnende å hoppe oppå hesten selv og ta intervjuet fra hesteryggen – og det med minimal erfaring med hest. Med en god hjelper trygt gående ved siden, spør jeg henne om forventningene hun gjør seg omkring NM.