Vanja har trent bikini fitness i flere år, og ble tatt ut til Team Kaliber i Trondheim i mai. Hun forteller at hun skal ned til Trondheim et par ganger i sommer. Gjennom Team Kaliber har hun fått egen trener, kostholdsplan og treningsprogram som må følges. Hun skal delta i sin første konkurranse i september med teamet sitt, og sender nå rapporter hver uke på det hun holder på med.

Trener bare med vekter

– Jeg må måle meg hver uke. Jeg har faste ting jeg må spise, og maten må veies før jeg spiser.

Vanja forteller at hun trener fem dager i uka i lokalene til Dyrøy Fysikalske institutt, der hun kan trene for bare noen få hundrelapper i måneden.

Folkebladet-TV: Se video om Vanja nederst i denne artikkelen

– Det er omtrent bare vekter jeg bruker, og har forskjellige øvelser for de forskjellige delene av kroppen.

Uvitende

Vanja forteller at hun får noen kommentarer til det hun holder på med, som hun ikke er glad for å måtte ta i mot.

– Jeg får slengt kommentarer blant annet om at jeg for eksempel veier maten min før jeg spiser den. Kritikerne burde kanskje sette seg litt mer inn i hva sporten går ut på, sier 20-åringen.

– Denne sporten handler om å bygge muskler, man skal ned i en viss fettprosent for at dommerne skal kunne se at musklene er symmetriske når man går på scenen. Det hele handler også om skjønnhet, med negler, vipper, og hårfrisyre, forteller Vanja.

Verdens aller beste bikini fitness-utøver heter Ashley Kaltwasser og kommer fra USA. Av de siste 13 konkurransene hun har deltatt i har hun tatt 11 førsteplasser og 2 andreplasser.

– Jeg spiser ikke lite

Vanja forteller at når folk hører om at hun veier maten sin før den spises tror de at hun så vidt får i seg mat.

– Det stemmer overhodet ikke. Jeg spiser ofte, men ikke så mye hver gang. Noen sier tvertimot at de synes jeg spiser veldig mye.

Med vektene styrer hun trening for alle kroppsdelene gjennom sitt treningsprogram. Foto: Stein Wilhelmsen
Vanja trener sammen med venner i treningsstudioet i Brøstadbotn. Foto: Stein Wilhelmsen
Vanja får ofte kommentarer til at hun veier maten før hun spiser den. Hun mener folk vet for lite om hva hun driver på med og at folk bør sette seg mer inn i denne sporten. Foto: Stein Wilhelmsen