DET ER NÅ: 40 år siden 22 år gamle Knut Dahl heiv seg ut på det og starta Cirkus Merano. Det er det mange som er glade for at han gjorde og at han fremdeles kommer tilbake hvert år med en ny hyggelig familieforstilling.

DET HELE startet med at sirkusdirektøren ønsket velkommen og så var det Duo Rapolli, to sjonglører av normal utgave. Etter dem kom det russiske klovneparet Gin & Toni, og de var som vanlig fulle av sprøe innfall.  Krumspring som kaller både på en klump i halsen, men alle, aller mest på latter.

TIL MANGES glede ble blant andre Folkebladets utskremte kyssa midt på knotten! Et par hundenummer og så hadde Duo Lumei manesjen. De bulgarske artistene bytta klær fra ytterst til innerst i et tempo som var helt uvirkelig. Enrica Stauberti lot seg heise opp etter håret (!) mens hun sjonglerte.

NIENDE generasjon av en av Europas ledende sirkusfamilier Amedo Follo jr. kom med fire kameler og tre dromedarer, før det var pause og man kunne titte på dyrene. Etter pausen fikk mann en helt utrolige rumensk artister. En ung kvinne i truppen gjorde de mest utrolige krumspring fra en stang holdt av to menn.

DET VAR til og med trippel salto, og hver gang landa hun fjellstøt på stanga. Duo Staubert var to søsken, hvor hun sjonglerte og gjorde andre triks på toppen av ei stang han balanserte på hodet. Og med henne på toppen av stanga, la han seg ned og reiste seg opp igjen!

SISTE innslaget var Adriana Folco Althoff med sine barndomsvenner, elefantene Baba og Sharon.  Ikke de helt store triksene, men det var tydelig at de koste seg sammen.

EN HERLIG forestilling og man ser gjerne Cirkus Merano en annen gang.

KAMELER: Amedo Folco jr. med sine fire kameler. Foto: Birger Caspersen
HÅRETE: Enrica Stauberti hang etter håret og sjonglerte. Foto: Birger Caspersen