Lørdag formiddag skal utgave nummer 25 av Bjorelvnesdagan være igang.

– Da er alle salgsbodene åpnet, og for de som liker å fjase seg opp med litt ansiktsmaling er det mulighet for å få det gjort, sier Lise Springborn som har vært med i arbeidet med Bjorelvnesdagan i nesten ti år etter at hun flyttet til bygda.

– I år er jeg og May-Tove Sivertsen ledere for komiteen som har ansvaret for det som har med lek og moro, men jeg har også tidligere vært leder for hovedkomitéen, forteller hun.

Sankthansfeiring og bryggedans

Lise forteller at siden det er sankthanskvelden på lørdag blir det selvfølgelig bål i fjæra, og salg av rømmegrøt på ettermiddagen.

– Litt senere på kvelden blir det avholdt sankthansquiz på Bryggekanten, og det blir fest på brygga der gruppa Kæm Spælle sørger for musikken.

– Så her er det bare å ta med seg godt humør og stille opp. Eller som det står på Facebooksida til Bjorelvnesdagan: Ta på danseskoan, klompan, støvlan eller pumpsen, og ta med venna, bestemor, sjefen, pappa og naboen!!

Søndag formiddag blir det gudstjeneste i Bjorelvnes kirke, og en time senere er det åpent på markedet der alle standene står.

– Så er det jo slik at kaptein Bukkeskinn fremdeles er skuteløs og leter på bunnen av de sju hav etter at skipet siste ble sett sør for Kattegat. På søndag er det igjen skattejakt der barna får være med på å lete etter skatten hans. Lise forteller at det også blir en flaskeslipp i Bjorelva med en premie på 5000 kroner for den som slipper ut flaska som kommer først i mål

Bygdemuseet holder åpent

Lise forteller at Bjorelvnesdagan arrangeres i området der Lenvik bygdemuseum står, og at museet vil holde åpent både lørdag og søndag.

– Her blir det i prestegårdskaféen servert kaffe og kaker, sildesuppe og rømmegrøt, for å nevne noe.

Det blir også besøk fra Rossfjord paintballklubb der publikum får anledning til å skye på blink, muligens også levende blink, sies det på Facebooksiden til arrangøren.

Lise Springborn (t.v.) og May-Tove Sivertsen som Fjoms og Tjoms under Bjorelvnesdagan i fjor.
Omtrent hele bygda og flere til bruker å møte opp udner Bjorelvnesdagan.