Det er 40 år siden det tragiske forliset fant sted utenfor Senja. "Utvik Senior" med ni fiskere ombord kom aldri hjem igjen. Forliset preger fortsatt Senja, og til tross for to havarirapporter og dokumentarer er årsaken til forliset fortsatt uoppklart. Mange ting peker på at fiskebåten trolig ble rent i senk av et ukjent fartøy, men ingen vet hvem.

Rimfrost teaterensemble fra Senja skal sammen med dramatiker Nina Wester lage en teaterforestilling om det som skjedde, skriver NRK.

– Det som fasinerer er at det er som en kriminalhistorie, egentlig. Hva var det som egentlig skjedde? Det har de etterlatte aldri fått noe svar på, sier Wester til NRK, og legger til at hun opplever det nærmest som et justismord.

Storpolitisk spill

Hun mener det som skjedde i etterkant var en del av et storpolitisk spill.

– I tillegg til det storpolitiske, er det det medmenneskelige aspektet, som gjør historien interessant. Det er mange mennesker som aldri har fått sørge ferdig, sier Wester videre til NRK.

– Vi mener det er begått en urett, nærmest et justismord, sier også Kristine Myhre Tunheim i Rimfrost til NRK.

Teatergruppa fra Senja oppfordrer alle som sitter på historier og informasjon rundt forliset til å bidra.

– Vi har vært i kontakt med forsvarsministeren, som selv er fra Båtsfjord og er fiskersønn. Frank Bakke-Jensen har lovet oss å hjelpe oss, for det er klart at forsvaret gjemmer noe her, hevder Wester overfor NRK.