OH! MED sørreisagutten Frode Larsen i spissen ga sist fredag ut sin nye singel «Let You Lift Me», som er signert Larsen/Steene/Fjelde/Nordvik, det vil si hele bandet. Utgivelsen ble ledsaget av premieren på en tøff, lokalt produsert musikkvideo. Låten er første smakebit av en fullengder med planlagt utgivelse våren 2014.

SOUL/RR&B-BANDET Oh! med base i Tromsø har et utropstegn etter sitt korte, men fyndige navn. Resten av bandet får ha meg unnskyldt når jeg velger å sette et like tydelig utropstegn bak navnet til deres ubestridte frontfigur og vokalist, Frode Larsen! Den energiske, blåøyde 26-åringen som har trådt sine barnesko på Furøy, står på terskelen til å kunne bli en av «blue-eyed soul»-kategoriens store utøvere. Punktum.

Folkebladet-TV: Se musikkvideoen til "Let you lift me"

PÅ «LET YOU LIFT ME» finner den behagelige stemmen til Frode sin vei inn gjennom øregangene på myke fløyelstøfler og treffer trommehinnene som ytterst behagelig vellyd. Inspirasjonen fra amerikanske Motown – og soulartister er tydelig. Det er gode slurker av de samme inspirasjonskildene som både Mick Hucknall i Simply Red og Paul «Wherever I Lay My Hat» Young har fuktet strupen med tidligere, som vi nå også finner igjen i musikken til Oh!.

«LET YOU LIFT ME» har ikke et så umiddelbart fengende refreng som forløperen «Do It Again», men produksjonen er intens på en lavmælt og varm måte, som gjør at låten umerkelig når inn i sjela etter bare noen få spillinger. Litt som Frode selv, ydmyk — men samtidig bærende på en gedigen drøm om en gang å kunne fylle konsertlokaler i New York City og turnere hele Amerika.

NORSKE MAGNUS CARLSEN er på god vei til å bli sjakkverdensmester i India, i en verden der det er millioner av geniale sjakkspillere fra før. Så hvorfor skulle ikke Frode Larsen også kunne ta med seg drømmen, stemmen og Oh!s elegante soul fra Norge til USA? Når Frode synger «Let You Lift Me» med slik innlevelse, så tror jeg gjerne at bare «the sky is the limit».

Oh! sin nye CD-singel "Let You Lift Me". Foto: Pressebilde