INGEN KAN komme til meg og si at årets russekull ikke har baller nok.

ÅRETS RUSSEREVY viser nettopp det. De er modige, de tør å vi se hvem de er og de legger ingenting mellom når de lager satire av hvordan det er i Botn, i regionen og også rundt i verden.

ÅRETS REVY heter Botn Awards. Russen klarer på en fin måte å holde den røde tråden til denne tittelen gjennom hele revyen, og det er flere priser som blir delt ut på en morsom måte.

REVYEN STARTER på vakkert vis med et nydelig sangnummer, før vi går live til den røde løperen der reporter Hanna Spissøy har med seg flere av elevene i 1. og 2. klasse som blir harselert med. Treningsidioter, bloggere og de som bruker aaaaalt for mye brunkrem blant elevene bør passe seg når revyen går for andre lørdag kveld, denne gangen med elevene i salen.

RUSSEN TREFFER perfekt med sin utgave av ”17 grader øst”, en film om lærerne som må kjempe en hard kamp i skogen for å komme først i mål. Og utrolig nok ble sportsidioten Ulf Alexandersen slått av Ann-Vigdis Nilssen.

REVYEN INNEHOLDER flere sangnummer, der jentene på en fortreffelig måte viser at de kan synge. Gutta prøver seg også - og guttene i boybandet ”Trio” viser at de kanskje bør holde seg til å spille fotball. Men de tør å vise seg frem og viser at har baller nok til å dumme seg ut. Og det var kanskje litt av poenget, for publikum løftet dem gjennom nummeret og alle var fornøyde.

INNIMELLOM SANG, dans og prisutdelinger, var det flere underholdsinnslag. De fleste treffer bra, som sketsjen fra Storskog om innvandring, mens noen ikke treffer så bra. Innslagene om Tore på sporet og skjetsjen fra lærerrommet hadde potensial, som ikke ble utnyttet godt nok.

DE SMÅ innslagene med blant annet rektor Stein-Erik Svendsen, ”Moddi” og Oscar-utdelingen, gjør imidlertid at helheten i revyen er meget bra.

GODT LEVERT, Botnruss 2016.