MARIA HAUKAAS MITTET blir bare bedre og bedre. Sangteknisk er hun i en klasse for seg, og hun har også lite eller ingenting å lære av andre artister når det gjelder å føre seg på scenen. Ikke så rart at verken målselvdølene eller alle de andre som hadde kommet såpass langt borte fra som Tromsø, Narvik og Harstad ikke ga seg før de hadde fått trammeklappet Mittet og hennes tre manns store orkester ut på scenen igjen etter at siste låt var ebbet ut. Maria Haukaas Mittet belønnet sitt energiske publikum med sin egen fine tolkning av den norske julesangen «En Stjerne Skinner I Natt» som ekstranummer. For som hun sa det, et lite drypp av jul hører hjemme i en konsert i november.

I ALBUMET «HEIM» Tolker Haukaas Mittet som kjent også en del andre nordnorske artister og komponister. Vi fikk blant annet høre Trygve Hoffs «Kjærlighetsvise I Mørketid», Halvdan Sivertsens «Nordnorsk Julesalme» og «Gjennom Sorga Går En Sang» og Lars Bremnes´ «Å Kunne Æ Skrive På Himmelen». Dette er låter som heller mot det melankolske samtidig som de setter ting i perspektiv. Mittet behandler dem med respekt, samtidig som hun setter sitt eget preg på dem.

MARIA HAUKAAS MITTET kommuniserer godt med sitt publikum, noe som i noen tilfeller fører til direkte dialog. Som da hun ba om unnskylding for at hun var litt småforkjølt, og en mannsperson i salen med umiskjennelig målselvdialekt forsikret at de ikke hadde noe i mot at hun hostet litt. Kveldens samtaleevne i Målselv? Ikke så umulig at det var Maria Haukaas Mittet.

Mittet sa etter konserten at hun hadde satt stor pris på sitt publikum. Det var nok helt gjensidig. Foto: Reidar Ingebrigtsen