FORAN et forventningsfullt Finnsnes-publikum gikk Steve Harley og hans nåværende inkarnasjon av Cockney Rebel på scenen noen minutter over ni. I kontrast til snøbygene som preget gatebildet utafor Ottos, vartet Harley & Co opp med sommerlåten «Here Comes The Sun» av The Beatles som åpningsnummer. En coverlåt som ble en Topp 10-hit for bandet i 1976.

Bildespesial: Rocktober på fredag

Ingen grunn til AFP

DET VEL timelange settet inkluderer selvsagt et utvalg av bandets beste låter fra storhetstiden, et repertoar bestående av både glamrock, pop, rock og folkrock. Alle stilarter fremføres med stor innlevelse og virtuositet av det seks manns sterke laget på scenen, selv om ikke absolutt alle ønsker om hitlåter som «Psychomodo», «Mr. Soft», «Hideaway», «Tumbling Down» aller «Sebastian» ble oppfylt denne gangen.

STEVE Harley er blitt 62 år gammel, men stemmen og utstrålingen på scenen er der fremdeles. Ingen grunn til å gå av med AFP for den karen — langt derifra. Likevel så dabber liksom konserten noe av utover i settet. Det hele blir litt på cruise-kontroll. I tillegg virker vokalen noe lavt satt i lydbildet, og kunne med fordel vært skrudd opp et par hakk.

Se Folkebladet-TV: – Alle leverte varene fredag kveld

Skyllebøtte og smil

AT PUBLIKUMMET på Ottos etter hvert synes mer opptatt av å snakke seg imellom enn å lytte til Harley og musikken hans, irriterer til slutt rockelegenden såpass mye at han tar et verbalt oppgjør med de mest snakkesalige i salen fra scenekanten. Og Harleys skyllebøtte virker. Fra da av blir faktisk kontakten mellom scene og sal nærmest helt upåklagelig — publikum blir med å synge!

STEMNINGEN står helt i taket når den låten alle har ventet på kommer, «Make Me Smile» med undertittelen «Come Up And See Me», gruppas megahit fra 1975. Da ser vi smilet komme frem både hos Steve Harley og rebellene hans, og aller mest hos Rocktober-publikummet.