HEKLA STÅLSTRENGA er et band som står med føttene trygt på nordnorske fjæresteiner i tradisjonsmusikken, men som lar både tær og foteblad bli pirret av behagelige små bølgeskvulp av pop, rock og country.

«DYRANDÉ» ER DET tredje albumet til bandet. De fleste av melodiene er signert felespiller Ragnhild Furebotten, men både sanger Anne Nymo Trulsen og gitarist Tore Bruvoll har også bidratt på låtsiden. På tekstsiden har bandet alliert seg med anerkjente nordnorske tekstforfattere som Helge Stangnes og Ola Bremnes. Et meget fruktbart samarbeid som har gitt bandet gode og interessante historier å fortelle. Eksempler på dette er «Båtbygger Jo» og «Syvogtredve fem», begge ført i pennen av Ola Bremnes.. «Folketonen» av Helge Stangnes er også en av låtene som har vært hyppig spilt på radio. Av alle ting gir denne låten assosiasjoner til «Norwegian Wood» av The Beatles — det kom en tone med vinden, en namnlaus og ukjent låt /I once had a girl, or should I say, she once had me.

DEN VAKRESTE låten på hele skiva er likevel kanskje den stillfarne og melankolske «Vintersang», også et verk av Stangnes/Furebotten. Her beveger Anne Nymo Trulsen seg på stier nær landskapet til Karen Fadnes Brattebø i sin sang.

BRUDEMARSJEN «HJERTEDAME», som Ragnhild Furebotten komponerte i gave til Anne Nymo Trulsen da hun giftet seg på forsommeren, er også behagelig fløyel for øret, mens «Vise ved vintersolverv» signert Stangnes/Bruvoll er en vakker hyllest til mørketida her nord.

«DYRANDÉ» ER ET album som vokser gradvis for hver spilling, og etter tre-fire gjennomlyttinger gir det fem velfortjente øyne på terningen.

Hekla Stålstrenga - Dyrandé Foto: Cover